15.06.2020-17:24 (Son Güncelleme:04.05.2024-06:39)


1

Gerek sosyal medya da gerekse film ve dizilere konu olan Phuket, eşsiz doğası ile adeta kendine hayran bırakıyor. Thailand' da yer alan Phuket adası tatiliniz size görsel şovlar yaratacak hem zihninize hem de bedeninize çok iyi gelecektir. Phuket'e Gidince Mutlaka Yapılacaklar olarak elbette listeniz kabarık olabilir. En önemli görmeniz gereken yerleri gelin sırasıyla belirtelim;



2

Phi Phi

Phi Phi

Filmlere konu olan bu yer doğanın ve sakinliğin eşsiz güzelliği ile kesinlikle görmeniz gereken hatta görmeden dönmemeniz gerekir. Gezginlerin de uğrak noktası haline gelen Phi Phi tatilinizin başrollünü hak eden bir yerdir.



3

Monkey Beach

Monkey Beach

Phuket tatiliniz sizi her şeyi ile şaşırtacaktır buna hazırlıklı olun, Phi Phi Adalarında olan Monkey Beach Phuketin sıra dışı plajlarından sıra dışı olmasının sebebi bu plaja geldiğiniz de sizi maymunların karşılıyor olmasıdır.



4

Simon Cabaret Show

Simon Cabaret Show

Farklı tarz da kostümleriyle ve efsane şovları ile size eğlenceli dakikalar geçirtecek Simon Cabaret Show 70 dakikalık bir şölen sunuyor. Farklı bir eğlence deneyimi olarak kesinlikle bu şovu islemelisiniz.



5

James Bond Adası

James Bond Adası

Ko tapu Phuket adasın da görmeniz gereken adalardan bir tanesi olup turistlerin en çok ziyaret ettiği addalar dan bir tanesi bu adaya James Bond adası denmesindeki amaç bir zamanlar adanın bu filme konu olmasıdır.



6

Phuket Town Weekend Night Market

Phuket Town Weekend Night Market

Phuket'in yerel kültürünü yansıtan bu pazar da birbirinden ilginç ürünlerle karşılaşabilirsiniz. Phuket'e gidince yapılacaklar arasın da kesinlikle bura da gezmek bu kültürü hissetmek olsun.



7

Patong Beach & Bangla Road

Patong Beach & Bangla Road

Son olarak plajı ile ünlü olan bu yer gece hayatıyla da oldukça renkli, Phuket'in gece hayatını merak edenler için ideal bir yerdir.



8

Phuket'e Ne Zaman Gidilir?

Phuket'e Ne Zaman Gidilir?

Her yıl binlerce turisti bünyesin de barındıran Phuket turizm olarak oldukça yoğundur. Mevsim olarak farklılık gösteren Phuket'e ne zaman gidilir diye sorarsanız en ideal cevap nem ve sıcaklığın sizi rahatsız etmeyeceği az yağışlı günlerin olduğu Kasım ve Şubat aylarıdır. Bu dönem Phuket tatili için en uygun zamandır bilmeniz gereken, turistlerin en çok akın ettiği bu dönem de fiyatlar oldukça pahalıdır. Mart ve Nisan ayları oldukça sıcak ve nemli geçer, Mayıs ve Kasım ayları ise yağışın en yoğun olduğu dönem olup sıcakların çok olduğu ve yağışlı olan mevsim de fiyatlar oldukça uygundur.



9

Phuket'te Ne Yenir?

Phuket'te Ne Yenir?

Çok zengin bir mutfağa sahip olan Thailand yemeklerinin oldukça baharatlı olması ve bunun yanı sıra acı, ekşi, tatlı, tuzlu hepsinin arada kullanılmasıyla farklı bir damak tadlarına sahiptirler. Sokak yemekleri oldukça ünlü olan Thailand Phuket'te karşınıza en sık çıkacak olan Noodle ile yapılan her türlü yemekler ve pilavdır. Kızartılmış tavuklar, karides yemekleri ve Hindistan cevizi çorbası en meşhur yemekleri arasındadır. Phuket'e gidince yapılacaklar da bu tatları kesinlikle denemelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR