PFDK'nın Altay Bayındır ve Osayi Samuel'e Verdiği Ceza Belli Oldu!

PFDK, Fenerbahçeli futbolcular Altay Bayındır ve Osayi Samuel'e ceza verdi. Verilen ceza büyük yankı uyandırdı.

22.10.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-17:40) PFDK'nın Altay Bayındır ve Osayi Samuel'e Verdiği Ceza Belli Oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Displin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolculardan Bright Osayi Samuel'e 3, Altay Bayındır'a ise 1 maç men cezası verdi. Verilen ceza gerek Fenerbahçe takımında gerek Fenerbahçeli taraftarlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

ALTAY BAYINDIR VE OSAYİ SAMUEL'E VERİLEN CEZA GÜNDEM OLDU

TFF'den açıklama doğrultusunda, kurul Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor ile yaptığı maçın ardından sosyal medya hesabındaki açıklamalarında müsabaka hakemlerine yönelik hakaretinden dolayı Osayi-Samuel'e 3 resmi müsabakadan men cezası verilmesinde karar kıldı.

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın file bekçisi Altay Bayındır ise rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 maç men cezasına çarptırıldı.

Kurul, Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe başkan vekili Erol Bilecik'e ise ceza tayinine yer olmadığına karar kıldı.

Fenerbahçe takımına verilen bu cezalar gerek Fenerbahçe takımında gerek Fenerbahçeli taraftarların yoğun tepkisine neden oldu. Öte yandan PFDK'dan diğer takımlar hakkında da cezalar geldi.

PFDK, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'un statlarında çirkin ve kötü tezahüratta bulunan belirli bloklardaki taraftarların bir sonraki müsabakaya girişini de yasakladı.

Fraport TAV Antalyaspor kalecisi Ruud Boffin 13 bin, Antalyaspor Kulübü 9 bin, Adana Demirspor Kulübü ise 32 bin lira para cezasına çarptırıldı.

PFDK'nın verdiği cezalar Türk futbolunda çok geniş yankı uyandırdı. Verilen cezalara çok büyük tepkiler geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal