Peynir altı suyu nasıl elde edilir? Peynir altı suyu nasıl kullanılır? İbrahim Saraçoğlu peynir altı suyu kür tarifi

İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiye etmiş olduğu peynir altı suyu bu aralar vatandaşlar tarafından merak konusu olmuş durumda. Peynir altı suyu nasıl elde edilir? Peynir altı suyu nasıl kullanılır? İbrahim Saraçoğlu peynir altı suyu kür tarifi nasıldır? İşte herkesin merakla araştırdığı haberimizin detayları sayfamızda yer almaktadır.

18.04.2022-02:10 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:57)

Çok eskilerden beri kullanılması faydalı olan peynir altı suyu bu aralar tekrar gündemde yer almaya başlamış durumda. Bitmek bilmeyen faydaları sayesinde peynir altı suyu şifa kaynağı olarak da geçmektedir. İçerisinde bulundurduğu probiyotikler ve mineraller ile vücut direncini yükseltmeye yardımcı olması açısından çok yararlıdır. Bağışıklık sistemi için birebir olan peynir altı suyu ayrıca hazmı kolaylaştırmaya yardımcıda olmaktadır. Hastalıklara karşı tedavi edici özelliğe de sahiptir.

Peynir altı suyu nedir,nasıl elde edilir?

Peynir altı suyu peynir yapımı esnasında elde edilir. Peynir yapımı sırasında çıkan suya denilmektedir. Bu suyu doğal bir şekilde elde etmek isterseniz peynir yapımına gidilmesi gerekmektedir. Bu suyu sütünüz'den lor peyniri yaparak da elde etme imkanını yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz peyniri süzdükten sonra, altında kalan su sizin peynir altı suyunuz olmuş olacak. Bu suyu istediğiniz aralıklarla tükettiğiniz takdirde bir çok hastalıklara engel olmayı da engellemiş olursunuz. 

İbrahim Saraçoğlu 'nun peynir altı suyu tarifi nasıldır? 

Kaynaması için 1 lt sütünüzü hazırlayın. Tencerede hazır olan süt kaynamaya başlayınca içerisine 2 yemek kaşığı kadar sirke veya limon suyu dökün. Biraz vakit geçince tenceredeki sütün kesildiğini göreceksiniz. Lor oluşmaya başlayacak ve altından peynir altı suyu çıkmış olacak. Lor tamamen oluştuğu zaman ocağınızın altını kapatınız. Bu sırada lor peynir tencerenin yüzeyine çıkmış olacak. Süzgeç yardımı ile ayrı bir yere alınız. Ayırmış olduğunuz bu lor peynirini soğuması için dolabınıza koyabilirsiniz. Tencerenin dibinde kalan su ise sizin elde etmiş olduğunuz doğal peynir altı suyunuz'dur. İstediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. 

Peynir altı suyu faydaları nelerdir?

İçeriğinde fazlaca protein bulunmaktadır. Bu sebeple kas dokularına faydası çoktur. Metabolizmanızı hızlandırmanızı sağlar, bu nedenle'de hazımsızlığa ve kabızlığa faydalıdır. Vücut içerisinde yağ yakmaya yardımcı olduğu için kolay kilo vermenizi sağlamaktadır. Bağışıklık sisteminin bir numaralı güçlendirici'si sayılacaktır. Diyabet hastalığına faydası vardır. Kanser önleyici olarak da önerilir. Prostat kanseri ve göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca rahim kanserini azaltmaya da iyi gelir.

Kas ve kemik ağrıları haricinde kemik erimesine de iyi gelir. Hormonal dengeyi sağlamada yardımcı olur. Yüksek tansiyon ve kolesterole de faydası bulunmaktadır. 

Güneş çarpmalarına da iyi gelir. Güneş çarpması görülen bir kişi, peynir altı su ile yıkandığında kısa sürede iyileşme gösterir. Geleneksel yöntemler arasında kullanılmaktadır. 

Bir çok faydası bulunan ve yapımı çok kolay olan bu tarifi umarım sizde kısa süre içerisinde uygularsınız ve şifanızı bulursunuz. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal