Peygamber Efendimizin mezarı nerede?

İslam dininin en önemli peygamberi Hz. Muhammed’in hayatı hakkında bilgiler edinmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Peygamber Efendimizin mezarı nerede? İşte sorunun yanıtı...

28.04.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:54) Peygamber Efendimizin mezarı nerede?

Karakteri, görevi ve yaşamış olduğu hayat ile sadece İslam dünyasının değil tüm dünyanın takdirini kazanan kişilerden birisi olan Hz. Muhammed’in hayatı günümüzde birçok insanın gündeminin en üst basamaklarında yer alıyor. Hz. Muhammed kimdir?, Hz. Muhammed ne zaman doğdu?, Hz. Muhammed ne zaman peygamber oldu? gibi soruların yanıtlarını öğrenmek isteyen insanlar arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor.

Hz. Muhammed kimdir?

Hz. Muhammed 8 Haziran 571 yılında Mekke’de dünuaya geldi. Kureyş’in Benihaşim boyundan olan Hz. Muhammed’in babası Kureyş kabilesinin lideri ve Mekke yöneticisi Abdülmuttalip’in oğlu Abdullah iken, annesi Kureyş kabilesinin Zühre boyundan Amine idi. Peygamber Efendimiz’in süt annesi ise Halime’dir.

Allah’ın insanlara gönderdiği son peygamber olduğuna inanılan Hz. Muhammed’in çocukluk yılları oldukça zorlu geçmiştir. Hem annesini hem de babasını çocuk yaşlarda kaybeden Hz. Muhammed, amcası Ebu Talib tarafından büyütüldü. Kırklı yaşlarındayken zaman zaman inzivaya çekildiği Hira mağrasında Cebrail’in kendisine gelerek Allah’ın ilk vahyini ilettiği işiten Hz. Muhammed ilk başlarda delirdiğini düşünse de sonrasında gerçeği anlayarak İslam’ı insanlara anlatarak onları da müslüman yapmaya başladı. Fakat Hz. Muhammed’in yaptıkları Mekke’deki pek çok kabilenin kendisine düşman olmasına sebep oldu.

Hz. Muhammed mezarı

Kendisini ve diğer inananları söz konusu kabilelerin zulmünden kurtarmak isteyen Hz. Muhammed diğer kişilerle birlikte Habeşistan’a doğru yola çıktı. 622 yılında Medine’ye göç edem Hz. Peygamber, Medine Sözleşmesi’yle birlikte kabileleri bir araya getirdi. 630 yılına kadar Mekkeli kabilelerle çeşitli çatışmalara giren Hz. Muhammed 632 yılında ise Veda Haccı’nın tamamladıktan bir kaç sonrasında hastalandı ve hayata veda etti.

Hz. Muhammed’in hayatı boyunca Allah tarafından gönderilen tüm ayetler Kur’an-ı Kerim’i meydana getirdi.

Hz. Muhammed’in hadisleri nelerdir?

Hz. Muhammed’in ahlak üzerine olan pek çok hadisi bulunmaktadır. Bu hadisler hayat konusunda çeşitli dersler verilmesiyle bilinir. İşte Peygamber Efendimiz’in hadislerinden en bilinenleri:

"Kadınlar, erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yandır."(Ebû Davûd, Zekat, 45)

"İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez." (Buhârî, Tevhîd, 2; Müslim, Fedâil, 66)

"Allah'tan korkun ve çocuklarınız arasında adaletli olun!" (Müslim, Hibe, 13)

"Ey insanlar! Şunu iyi bilin ki, Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Arap'ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap'a; beyazın siyaha, siyahın beyaza takva dışında bir üstünlüğü yoktur..." (İbn Hanbel, 5/411)

"Kardeşinle (düşmanlığa varan) tartışmaya girme, onunla (kırıcı şekilde) şakalaşma ve ona yerine getiremeyeceğin sözü verme." (Tirmizî, Birr, 58)

"İnsanlarla bir arada yaşayan ve onların eziyetlerine sabreden mümin, insanlarla bir arada yaşamayan ve onların eziyetlerine sabretmeyen müminden daha büyük ecre nail olur." (İbn Mâce, Fiten 23; İbn Hanbel, II, 44)

"Kıyamet günü en şiddetli azap görecek kimseler, dünyada insanlara en çok işkence edenlerdir." (Tayâlisî, Müsned, II, 11; İbn Hanbel, IV, 90)

"Kişinin, Müslüman kardeşini küçük görmesi kötülük olarak kendisine yeter." (Müslim, Birr, 32)

"Hoş gör ki, hoş görülesin." (İbn Hanbel, 1/249)

"Nerede olursan ol, Allah'a karşı sorumluluğunun bilincinde ol! Kötülüğün peşinden iyi bir şey yap ki onu yok etsin. İnsanlara da güzel ahlâka uygun biçimde davran!" (Tirmizî, Birr, 55)

"Kendisi cehennem ateşine ve cehennem ateşi de kendisine haram olan kişiyi size bildireyim mi? Cana yakın, yumuşak huylu, kolaylaştırıcı kimse." (Tirmizî, Sıfatü'l-kıyâme, 45)

"Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer." (Müslim, Birr, 66)

"Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete girmek isterse Allah'a ve âhirete inanırken ölüm kendisine erişsin. İnsanların kendisine nasıl davranmalarını istiyorsa, o da onlara öyle davransın." (Müslim, İmâre, 46) 1450

Hz. Muhammed ne zaman

Peygamber Efendimizin mezarı nerede?

632 yılında hayata veda eden Hz. Muhammed’in mezarı Medine’de bulunan Yeşil Türbe’de yer almaktadır. Yeşil Türbe içerisinde yer alan ‘’Şebeke-i Saadet’’ adını taşıyan altın parmaklıklara sadece hizmetleri yapan kişiler giriş yapabiliyor. Hz. Peygamber’in kabrinin bulunduğu yer olan ‘’Ravza-i Mutahhara’’ adlı yer Türkçe’de ‘’Cennet bahçeleri’’ anlamını taşıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal