Petrole dev indirim geldi! Varil başına 100 doların altını gören petrol düşüşe geçti!

Petrol fiyatlarının beklenmedik şekilde düşüşe geçmesi ekonominin yavaşlamasına neden olurken endişelerde boy gösterdi. Varil başına 125 dolarları gören dönemlerden sonra şimdi 100 doların altına düşüş görenleri şaşırttı. Peki, petrol düşüşleri devam edecek mi? İşte detaylar...

14.07.2022-18:10 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-22:36)

Ekonomide ki yavaşlama üzerine petrol varil fiyatlarının 100 doların altına düşmesi akaryakıtı da derinden etkiledi. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 100 doların altına gerileyerek, 99,34 doları gördü. Bunun üzerine petroldeki düşüşün ne kadar devam edeceği ve kaç dolarları göreceği merak konusu oldu. 

Fiyatlar üzerinde baskıya neden oldu

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş üzerine petrol fiyatlarındaki yükseliş yerini düşüşe bıraktı. Mart ayında varil başına 130 dolar olan petrol günümüzde yönünü değiştirerek azalışa geçti. Çin'de vakaların artması ve dolardaki yükselişle beraber fiyatlarda değişiklik yaşandı. ING Groep Emtia Stratejisti Warren Peterson “zayıf makro görünüm şu anda piyasayı sürüklüyor ve kısa vadede devam edebilir.

Petrol düşüşü ne kadar devam edecek?

Halk arasında sıklıkla konuşulan konular arasında petrol fiyatlarının düşüşün ne kadar süreceği oldu. Ağustos vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün varili yüzde 0,2 düşüşe geçerken 95,68 dolar oldu. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan ekonomist Hikmet Baydar, petrol fiyatlarının son günlerde büyük düşüşe geçtiği ve altında oyunların olduğunu belirtirken 100 - 115 arasında hareketlilik göstermektedir ifadelerini kullandı. 

''Düşüş daha da hızlanabilir''

Petrol üzerindeki düşüşün devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde varil petrolün fiyatının 85 dolar seviyelerine gelmesi bekleniyor. Bunun üzerine düşüşlerin akaryakıtı nasıl etkileyeceği ve petrol düşüşleri merak konusu oldu. 

Talha Keleş
talhakeles@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal