Petroldeki Düşüş Benzin Fiyatlarına Yansıyor! Üçüncü İndirim Geliyor

Petrol fiyatlarındaki gerilemeden sonra uluslararası piyasalarda benzinin tonunda meydana gelen gerileme sonrası geçtiğimiz gün iç piyasadaki benzin fiyatlarına yapılan 22 kuruşluk indirimden sonra pazartesi günü için yeni bir indirim daha bekleniyor.

27.06.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-12:06) Petroldeki Düşüş Benzin Fiyatlarına Yansıyor! Üçüncü İndirim Geliyor

Bu defa motorinde de yapılması beklenen indirimler kapsamında motorinde 17 kuruş, benzinde de 12 kuruş indirim öngörülüyor.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi olan ABD'de ham petrol stokları ve üretimin artması küresel piyasada arz fazlası kaygıları oluştururken, fiyatlar üstündeki aşağı yönlü baskıyı da büyütüyor.

Sınırlama kararlarıyla toparlanmaya başlayan ve bir ara 42 dolara kadar yükselen Bren petrolün varil fiyatı hafta ortasında 40 doların altına inince uluslararası piyasalardaki petrolün ton fiyatında da % 8'den fazla gerileme olmasına sebep olmuştu.

Bütün bu gelişmeler kapsamında ilk indirim de iç pazardaki akaryakıt ürünlerinden benzine geldi. Benzinde 25 Haziran tarihinde 22 kuruşluk indirim yapıldı.

YENİ İNDİRİMİN YOLDA

Konu olan indirimin ardından uluslararası pazarlarda benzin ile motorinin ton fiyatında meydana gelen gerileme yeni bir indirimi getiriyor.

Perşembe gününden cuma gününe yapılan indirimlerden sonra benzinin tonu 377 dolardan 364 dolara inerken, motorinin ton fiyatı da 351 dolardan 346 dolara geriledi.

BENZİN İLE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Ton fiyatlarında görülen indirim sonrası iç pazardaki benzin ile motorin için indirim gündem oldu. 29 Haziran Pazartesi günü uygulanması beklenen indirimlerin benzinde 12 kuruş, motorinde de 17 kuruş olması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal