Peskov Türk ve Rus Ordularının Çatışma Riskini Değerlendirdi

Kremlin Sözcüsü Peskov bir gazetecinin sorduğu "Türk ve Rus orduları arasında çatışma riski var mı?" şeklindeki soruya cevap verdi. Peskov, "Türkiye ile doğrudan sahada karşı karşıya kalma riskinin kesinlikle minimuma inmesini umuyoruz." dedi.

03.03.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-15:26) Peskov Türk ve Rus Ordularının Çatışma Riskini Değerlendirdi

İdlib'de Esed rejim güçlerinin saldırısı sonrası 36 askerimiz şehit olurken, dünya kamuoyu bu durumun Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkileri nasıl etkileyeceğini takip etmeye başladı. Sınırda yaşanan hareketlilik sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü bir araya gelecek. 

İki lider arasındaki görüşmeden çıkacak sonuç merakla beklenirken, Kremlin Sözcüsü Peskov'dan önemli bir açıklama geldi. Bir gazetecinin sorduğu, "Türk ve Rus orduları arasında çatışma riski var mı?" şeklindeki soruya cevap veren Peskov, "İki ülke ordusu arasındaki yakın temas sayesinde, Türkiye'yle doğrudan sahada karşı karşıya kalma riskinin kesinlikle minimuma inmesini umuyoruz." ifadesini kullandı.

"GÜVENİLİR BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞI AÇIK"

Peskov ayrıca, BM tarafından yapılan "Rusya geçen yıl Suriye'de savaş suçu işledi." şeklindeki açıklamayı da kabul etmedi ve "Bu iddiaları güçlü bir biçimde reddediyoruz. Komisyonun sahada neler olduğuna dair güvenilir bilgi sahibi olamadığı açık." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal