18.11.2020-10:23 (Son Güncelleme:07.02.2022-13:21)


1

Hazal Kaya dizi hakkında “Şöyle acayip bir şey var Pera Palas’la ilgili. Örnek vermek istemiyorum başka diziden ama, mevzuya bir fantastik karıştığında bir gerçekçiliğini yitiriyor, başka elementlerde fantastiğe kayıyor gibi oluyor ya…. Burada sadece bir zaman yolculuğu var. Onun dışında her şey çok gerçek ve o, tabii ki zaman yolculuğunu da özel ve ayrıcalıklı kılıyor.” açıklamalarında bulunmuştu



2

PERA PALAS’TA GECE YARISI KİTABI

PERA PALAS’TA GECE YARISI KİTABI

Dizi bir uyarlama olarak karşımıza çıkmaktadır. Kitap birçok eleştirmen tarafından oldukça beğenilmiş ve birçok basımı yapılmıştır. Rus İç Savaşı’ndan kaçan Ruslar, Troçki’nin Kadıköy ve Büyükada maceraları, Ernest Hemingway’in savaş gazeteciliği yaparken Sirkeci Garı’nda uyuya kalması, Beyaz Rusların İstanbul gece hayatını kontrol etmeye başlaması ve plajların İstanbul’a gelişimi gibi birçok tarihsel konuya değinen kitabın uyarlaması da zor gözüküyor.



3

ÇEKİMLER TAMAMLANDI

ÇEKİMLER TAMAMLANDI

Bir zaman yolculuğu konusu üzerinden ilerleyen dizi, cumhuriyet öncesi İstanbul’da geçiyor. Dizinin başrolü Hazal Kaya, yapımı şöyle anlatıyor: “2022 yılından, hiçbir şey başarabileceğine inanmadığımız sarsak bir kızımız yanlışlıkla 1919’a gidiyor. Ve öyle bir şey yapıyor ki, 1919’da Mustafa Kemal’in hayatını kurtarmak zorunda kalıyor. Gerçekten hiçbir bir fikri yok dönemle ilgili, hiçbir şey bilmiyor yani. Mustafa Kemal’i kurtarabilme fikri, çok acayip. Benim için rüya gibi bir set süreciydi. 8 bölüm ve benim okuduğum en iyi senaryolardan biriydi.”



4

DİZİDE ATATÜRK’Ü KİM OYNAYACAK?

DİZİDE ATATÜRK’Ü KİM OYNAYACAK?

Dizinin en önemli konularından birisi de Atatürk’ü kimin oynayacağıdır. Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü başka bir yapımda oynayacağı açıklanmasından sonra burada bir rekabetin oluştuğu söylenebilir. Halen Atatürk’ü kimin oynayacağı bilinmemektedir. Dizi ekibi ve oyuncuları bu konuyu sır gibi saklamaktadır.



5

Beyoğlu'nun Tepebaşı mahallesinde yer alan Pera Palas, müze otel olarak hizmet vermektedir. Doğu Ekspresi yoluyla İstanbul'a gelen Avrupalıların kalması için otel ihtiyacı duyulmasından ötürü Pera Palas 1895 yılında inşa edildi. Otel, Türkiye'nin Avrupa standartlarına uyan ilk otelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR