PEOPLE coin nedir? ConstitutionDAO coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasasında karşılaştığımız pek çok farklı proje yer almaktadır. Birçok amaçla ortaya çıkan projeler yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Değişik amaçlarla ortaya çıkmış olan bir projede Constitution DAO projesidir. Bu projenin tokeni olan People da birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte People Coin hakkında merak edilenler…

19.05.2022-20:12 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-20:12) PEOPLE coin nedir? ConstitutionDAO coin projesi ve yol haritası

Her gün farklı projeler karşımıza gelirken birçok kişi de bu projeler hakkında araştırma yapmaktadır. Pazarda yer alan bir projede Constitution DAO projesidir. Merkezi bulunmayan bu projenin ne olduğu ne işe yaradığı gibi sorularda oldukça merak ediliyor. İşte People Coin hakkında merak edilenler…

People Coin nedir?

Constitution DAO olarak ortaya çıkan ancak People coin olarak bilinen bu proje 2021 yılında çıktı. Web 3.0 gelişmesine ilgi duyan kişilerin ortaya çıkardığı bu projenin merkezi bulunmamaktadır. Bu projenin amacı ise oldukça ilginç. Düzenlenen müzayedede ABD anayasasının kopyasını satın almak için ortaya çıkarılan bu proje çıktığı dönemde Shiba Inu ya da Dogecoin gibi meme coin projelerini örnek aldı ve bağış topladı. Bu sayede 17.000’in üzerinde bağışçı yer alırken 47 milyon doları aşanda bir bağış toplandı.

ABD anayasasının toplamda 13 fiziksel kopyası bulunmaktadır ve ABD’nin en ikonik belgelerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Proje ihaleye girmeyi başardı ancak Citadel şirketinde CEO Ken Griffin daha yüksek bir teklif sunarak anayasanın kopyasını almayı başardı. Başarısız olan bu projede toplanan bağışlar ise sahiplerine geri veriliyor. Constitution DAO projesinin Ethereum tabanlı yerel tokenı olarak karşımıza çıkan People Coin, hala piyasada yer almaktadır.

People Coin Nedir

People Coin analizi

Kasım 2021’de piyasada sadece 0.003 dolar olarak yer alan People coin, 27 Kasım 2021’de ilk satışları ile 0.13 dolar olarak işlem gördü. İlerleyen aylarda da yükselişine devam eden bu coin, Aralık ayında 0.17 dolar seviyesine geldi. 2022 yılına geldiğimizde ise düşüşe geçen People coin, şimdilerde 0.12 dolar seviyelerinde bulunmaktadır. İstikrarlı olan kripto paraların içerisinde yer alan People, Ocak ayında çok ciddi bir düşüş yaşadı ve 0.08 dolar seviyesine düştü. Şubat ayında ise 0.07 dolara düştü.

Projenin amacı oldukça ilgi çekerken yapılan bağışların tekrardan sahiplerine verilmesi de oldukça dikkat çekti. Bu nedenle Coinmarketcap sıralamasında üstlerde yer almaktadır. 5 milyar adetlik toplam arzının tamamı dağıtılırken bu tutar dolaşımda yer almaktadır. People Coin, bulunduran kişilerin sayısı her geçen gün düşerken bu coini Trust Wallet ve Metamask cüzdanları desteklemektedir.

People Coin geleceği nedir?

Merkezi bulunmayan bu coin, çok geniş bir fona sahiptir. Bu durum başarısındaki en temel etken olarak düşünülmektedir. People coin projesi ve projede yer alan varlıkların kontrolünü tamamen kullanıcılara aittir. Ayrıca ABD anayasasının alınması için girilen ihalenin kaybedilmesi durumunda toplanan bağış tutarının tekrardan sahiplerine verilmesi de projenin güvenilirliğini göstermektedir. Kaybedilmiş bir proje olsa bile hala işlem görmeye devam eden bir projedir. People coinin Binance borsasında yer alması da kullanıcıların göründe bir güven sağlamaktadır. Bu nedenle de listlenmesi ie birlikte bir artış yaşadı.

People Coin Nereden Alınır

People Coin yorumları nelerdir?

People coin hakkında birbirinden farklı yorumlar görmek yer alırken hiçbiri ciddi yorumlar değildir. Karşımıza çıkan bazı ciddi yorumlarda ise People coinin 2023 yılının sonuna kadar fiyatın yüzde 120 ila yüzde 220 oranında artması beklendiği ifadeleri yer alıyor. Digital Coin Price ya da Wallet Investor gibi arbitraj botları tarafından yapılan uzun süreli ye da geniş çaplı yorumlar yer almamaktadır. Bir yoruma göre de People coin fiyatında yüzde 40’lık bir artış yaşayacaktır.

People Coin nereden alınır?

People coin almak isteyen kişiler birçok borsadan işlem yapabilmektedir. Güvenilir ve işlem hacmi oldukça büyük olan borsalarda da işlem gören People coin Mandala Exchange ve Binance’de yer almaktadır. People coinin satıldığı borsalar şu şekildedir:

OKX, DigiFinex, Huobi Global, Gate.io, AEX, BingX, BitForex, BKEX, KuCoin, Hotcoin Global.

Bunlarla birlikte People coin 2022 Mart ayı ile birlikte Binance TR’de yer almaya başladı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal