Pençe - Kilit operasyon bölgesinde şehit olan asker isimleri ne, nereli, memleketleri neresi?

Irak 'ın kuzey bölgesinde bulunan terör hedeflerine yönelik olarak başlatılan Pençe Kilit Harekatından hepimizi yasa boğan acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, 3 askerimizin çıkan sıcak çatışma sonucunda şehit olduklarını ve 4 askerimizin de bu çatışma sırasında yaralandıklarını bildirdi. Peki Pençe Kilit Operasyonunda kaç askerimiz şehitlik mertebesine ulaştı? Pençe Kilit Operasyon bölgesinde hayatını kaybeden askerlerimizin adı ne, nereliler? İşte Türkiye 'yi yasa boğan elim olayın ayrıntıları..

24.05.2022-14:40 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-14:40) Pençe - Kilit operasyon bölgesinde şehit olan asker isimleri ne, nereli, memleketleri neresi?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada Irak 'ın kuzey tarafından yönelen terör saldırılarını engellemek ve hudut güvenliğini yeniden sağlamak için başlatılmış olan Pençe Kilit Operasyonu planlandığı gibi devam etmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı 'nın yapmış olduğu açıklamasında '' Pençe - Kilit operasyon bölgesinde 24 Mayıs 2022 Salı gününde teröristler ile çıkan sıcak çatışma sonucunda ne yazık ki 3 kahraman silah arkadaşımız hayatını kaybederek şehit olmuştur ve 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanarak hastaneye sevk edilmiş ve tedavi altına alınmıştır. '' sözlerine yer verildi. Ayrıca şehit haberlerinin hemen sonrasında Diyarbakır 'da yer alan anajet üssünde de F - 16 uçaklarının art arda hareketlenerek çatışma çıkan o bölgeyi bombardıman altına aldıkları öğrenilmiştir.

pençe kilit operasyonu

Pençe - Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimizin isimleri nedir, memleketleri neresidir?

Milli Savunma Bakanlığı Pençe - Kilit operasyon bölgesinde çıkan sıcak çatışma sonucunda hayatını kaybedip şehit olan kahraman askerlerimizin isimlerini de tek açıkladı. Buna göre, çıkan çatışma sonucunda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz şunlardır:

- P. Uzm. ÇVŞ. Onur Doğan

- P. Uzm. ÇVŞ. Hüseyin Cankaya

- P. Söz. Er. Celal Tekedereli

pençe kilit operasyon şehitleri

Şehit olan kahraman askerlerimizin haberini verdikten sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından şu taziye mesajı da yayınlandı.

'' Kahraman silah arkadaşlarımız, 24 Mayıs 2022 Salı gününde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah 'tan rahmet, kederli olan ailelerine ve asil milletimize de başsağlığı ve sabırlar dilerim. ''

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal