Pençe-2 Harekatı'nda Terör Noktaları Hedef Alınıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlediği Pençe-2 Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. PKK'nın bulunduğu bölgeler, Fırtına obüsleri ve Bora füzeleriyle vuruluyor

24.07.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-13:27) Pençe-2 Harekatı'nda Terör Noktaları Hedef Alınıyor

Terör örgütü PKK’ya yönelik 27 Mayıs’ta Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine Pençe-1, 12 Temmuz’da da Pençe-2 Harekatı başlatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 4 komando tugayının katıldığı harekat doğrultusunda teröristler; fırtına obüsleriyle karadan, Malatya ve Diyarbakır'daki ana jet üslerinden havalanan savaş uçakları ve Atak helikopterleri ile de havadan vurularak etkisiz hale getiriliyor.

AVAŞİN VE BASYAN’A DA OPERASYONLAR  

Harekatın en önemli noktalarından birini, Hakkari şehir merkezine 200 kilometre uzaklıkta yer alan Derecik ilçesinde konuşlu 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı oluşturuyor. Pençe harekatlarının gerçekleştirildiği Hakurk bölgesinin yanı sıra ilçenin batı ve kuzeyine doğru uzanan Balkaya Dağları'nın arka tarafında yer alan, terör örgütü PKK’nın önemli kamplarının bulunduğu Avaşin ve Basyan ile Serabotin bölgelerine de buradan sık sık operasyon düzenleniyor.

İMHA EDİLİYOR  

Düzenlenen operasyonlarla teröristlerden temizlenen bölgedeki sığınak, barınak ve mağaralar tek tek belirleniyor. Buralarda ele geçirilen silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ile barınaklar tek tek belirlenerek imha ediliyor.

BORA FÜZELERİYLE PKK HEDEFLERİ VURULUYOR  

Bölgeyi kontrolü altına alan güvenlik kuvvetlerine, ilçeye hakim tepeye kurulu 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’na bu sene konuşlandırılan 280 kilometre menzilli Bora füzeleriyle de destek oluyor. Tespit edilen ve koordinatları belirlenen PKK hedefleri, Derecik’ten ateşlenen bu füzelerle hedef alınıyor. 

DERECİK’TE ASKERİ HAREKETLİLİK  

Derecik’te, yoğun bir askeri hareketlilik söz konusu. Yüksekova ve Şemdinli taraflarından gelen askeri zıhlı konvoylar Derecik merkeze, buradan da hemen hemen tüm hakim noktalara kurulu olan üs bölgelere sevk ediliyor. Asker, silah ve mühimmatlarla malzemeler kara yolunun yanı sıra Sikorsky helikopterlerle de taşınıyor. Sevkiyat esnasında  bu helikopterlere, taarruz helikopteri Atak'lar eşlik ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal