24.03.2022-16:35 (Son Güncelleme:24.03.2022-16:50)


1

Hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor!

Hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor!

Pekmezin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ifade eden Keskiner, pekmezin insan sağlığı üzerindeki faydalarını şöyle açıkladı: ''Pekmez, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Soğuk kış günlerinde enerji verici özelliği sayesinde hastalıklara karşı vücudun direncini artırmaya yardımcıdır.''



2

Öksürüğün doğal ilacı

Öksürüğün doğal ilacı

Pekmezin antienflamatuar özelliği sayesinde vücuttaki iltihapların giderilmesini sağladığını söyleyen Keskiner, ''Romatizma gibi iltihaplı hastalıklara bağlı semptomların hafifletilmesinde destekleyici rol oynar. Ağızda çıkan yaraların ve aftların iyileşme sürecini destekler'' dedi. Pekmezin sayısız faydası olduğundan bahseden Keskiner, mide ve bağırsak hastalıklarına bağlı gelişen semptomları azaltıcı bir etkisi olan pekmezin balgam söktürücü özelliği sayesinde öksürüğü kestiğini belirtti.



3

Bel ağrısına karşı birebir!

Bel ağrısına karşı birebir!

Pekmezin yüksek enerji miktarına sahip besinlerden biri olduğu için cinsel gücün artırılmasına yardımcı olduğunu açıklayan Keskiner, diğer faydaları ise şöyle açıkladı: ''Astım şikayeti olan kişilerde rahatlama sağlayabilir. Pekmez içeriğinde bulunan demir sayesinde adet döneminde demir eksikliğine bağlı ağrıları olan kadınlarda ağrılarının hafiflemesine yardımcı olabilir. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Doğal yollarla elde edilen pekmezde rafine şeker kullanılmadığı için pekmez, aynı zamanda kandaki şeker seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir.''



4

Kalsiyum zengini pekmez menopoz dönemi için şifa kaynağı!

Kalsiyum zengini pekmez menopoz dönemi için şifa kaynağı!

Pekmezin çok iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Keskiner, ''Özellikle menopoz dönemindeki kadınların günde 1 ila 2 tatlı kaşığı pekmez tüketmeleri kemik sağlığı açısından önemlidir'' dedi.



5

Kemik ve diş sağlığını koruyor

Kemik ve diş sağlığını koruyor

Kemik ve dişleri güçlendiren magnezyumun pekmezde bol miktarda bulunduğuna dikkat çeken Keskiner, ''Yaklaşık olarak 100 gram pekmez içerisinde 54 miligram magnezyum minerali bulunur. Bu değerli mineral sayesinde pekmez, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur; kemik ve diş sağlığını destekler'' diyerek pekmezin kişi sağlığı için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR