Peer to Peer Nedir? P2P Nedir? Peer to Peer Ne İşe Yarar?

Peer to Peer, herhangi bir aracı kurumun otoritesi olmadan iki taraf arasındaki paylaşıma izin verir. Son dönemlerde kullanım alanı bir hayli artmıştır. Peki, P2P nedir? Peer to Peer nedir? Ve Peer to Peer ne işe yarar?

04.03.2021-17:22 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-17:22) Peer to Peer Nedir? P2P Nedir? Peer to Peer Ne İşe Yarar?

Peer to Peer ya da yaygın bilinen haliyle P2P,  merkezi bir otoritenin katılımına ve onayına ihtiyaç duymadan iki taraf arasında bilgi, veri, varlık alışverişine ya da paylaşımına olanak sağlayan sistemin adıdır.

P2P NEDİR? PEER TO PEER NEDİR?

Eşler arası paylaşım ya da P2P, bireyler yahut gruplar arasında etkileşimlere dağıtılmış bir sistemdir.  Söz konusu sistem, bilgisayarlarda, bulutlar da ya da internet ağında kripto para sahiplik değişimi ya da dosya aktarımında kullanılır.

P2P NE İŞE YARAR?

Dijital eşler arasında kullanılan bir ağda teorik olarak her kullanıcı ağın bir sahibi ve ortağıdır. Bu ağ her türlü dosya paylaşımında kullanılabilir. Örneğin sistemin ilk kullanımı Napster’ın dosya paylaşım hizmetiydi.

Kripto para birimi özelinde P2P, herhangi bir merkez bankasının baskısı olmadan ve onların izinlerine gerek duymadan basılan para birimlerinin iki taraf arasındaki değişimini ifade eder. En yaygın kullanımı da Bitcoin ve diğer kripto para türlerinin değişiminde olmaktadır. Sanal paraların sahipliği dijital ortamda değiştirilir.

P2P aktarımlar herhangi bir aracı kuruma ihtiyaç duyulmadan yapılır. Bu nedenle hızlıdır. Ayrıca özel şifreleme yöntemleriyle korunduğu için güvenli bir aktarım hizmetidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal