Peak Games'in 41 televizyon kanalında eş zamanlı olarak yayınladığı çalıntı reklam davasında yeni gelişme: 10 milyon lira tazminat kazandı!

Peak Games'in geçtiğimiz yıllarda 41 televizyon kanalında eş zamanlı olarak yayınladığı ancak sonrasında çalıntı olduğu anlaşılan reklam filmiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Peak Games, davanın sona erdiğini ve ajansın haksız bulunduğunu açıkladı.

22.03.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-18:38) Peak Games'in 41 televizyon kanalında eş zamanlı olarak yayınladığı çalıntı reklam davasında yeni gelişme: 10 milyon lira tazminat kazandı!

Son zamanlarda adından çokça bahsettiren oyun geliştirici ekip 'Peak Games' hakkında flaş karar açıklandı. Türk oyun geliştiricileri son zamanlarda piyasanın dev şirketlerinin radarında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde 2 Türk girişimcinin kurmuş olduğu Peak Games, Zynga'ya 1,8 milyar dolara satıldı. Bu olay sonrasında birçok Türk şirketi kendini bu pazara adapte etmek için uğraşlar peşinde.  

Peak Games, 2019 yılında tüm Türkiye'nin dikkatini topladığı güzel bir reklam filmiyle ekranlarda yerini almıştı. 41 televizyon kanalında aynı anda yayınlanan reklam, yayınlanmadan önceki zamanda yaratılan heyecan ile dikkat çekmiş, sonraki süreçte ise çalıntı olması sebebiyle ülke gündeminde geniş yer bulmuştu. 


'Ajansa açtığımız davayı kazandık'

Peak Games, o dönemlerde yapmış olduğu açıklamalarında reklam filminin çalıntı olduğunun farkında olmadıklarını dile getirmiş, reklam filmini oluşturan ajansa hem Türkiye'de hem de ABD'de dava açılacağını duyurmuştu. 3 yıldır devam eden süreç, an itibarıyla son bulmuş gibi görünüyor. Nitekim Peak Games, konuyla ilgili yeni bir açıklama yapmış durumda.

Davayı kazandıklarından ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, 'Söz verdiğimiz gibi sonucu buradan paylaşıyoruz. Üç yıl önce büyük bir heyecanla yayınladığımız ancak daha sonra çalıntı olduğunu öğrendiğimiz reklam filmiyle ilgili açtığımız dava bugün neticelendi. Mahkeme, reklam filminin özgün olmadığını onayladı, ajansa açtığımız davayı kazandık. Karar, haklılığımızın tescillenmesinin yanı sıra yaratıcı işlerde özgünlüğün önemini de vurguladığı için çok mutluyuz.' açıklamalarında bulundular.

10 milyon lira tazminat kazandı

Peak Games, dava süreci ile ilgili detaylı bilgi vermemek için çok uğraştı. Fakat sosyal medyada dolaşan bazı iddialara göre şirket, bu dava kapsamında 10 milyon liranın üzerinde tazminat kazandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal