Pazar günü plan yapanlar dikkat: Meteoroloji’den 27 şehre sarı alarm

Meteoroloji’nin yaptığı hava durumu tahminine göre 6 bölgede kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan 27 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte 4 Haziran 2023 hava durumu...

04.06.2023-09:36 - (Son Güncelleme: 04.06.2023-09:36)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 4 Haziran 2023 Pazar gününe ait hava durumu değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öte yandan Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Giresun, Artvin, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Pazar günü planları yapanlar gözlerini yaşadıkları yerin hava durumu tahminlerine çevrildi.

İç Anadolu ve İç Ege’de kuvvetli sağanak 

Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Sakarya, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Hava Durumu

Rüzgar hızı 60 kilometreye ulaşacak

Rüzgarın; kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, pazar günü öğle saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

27 il için sarı alarm

Meteoroloji'den şiddetli sağanak için "sarı" alarm verilen illerimiz şunlar: "Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce."

Meteoroloji 4 Haziran

4 Haziran 2023 hava durumu

Son verilere göre pazar günü illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

ANKARA: 19, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar günü öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL: 25, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İZMİR: 28, Parçalı ve çok bulutlu, cumartesi akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BURSA: 25, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

EDİRNE: 26, Parçalı ve çok bulutlu, pazar günü öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

SAKARYA: 24, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

A.KARAHİSAR: 20, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar günü öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA: 21, Parçalı ve çok bulutlu, cumartesi akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ADANA: 28, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ANTALYA: 25, Parçalı ve çok bulutlu, cumartesi akşam ile pazar günü öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

HATAY: 26, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

K.MARAŞ: 27, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar günü kuzey ve batı kesimleri yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR: 20, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA: 22, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BOLU: 18, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar günü öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU: 20, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN: 24, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON: 22, Parçalı ve çok bulutlu.

ERZURUM: 21, Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ile pazar öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KARS: 19, Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ile pazar günü öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

MALATYA: 26, Parçalı bulutlu.

DİYARBAKIR: 33, Parçalı bulutlu.

GAZİANTEP: 26, Parçalı bulutlu.

SİİRT: 32, Parçalı bulutlu.

ŞANLIURFA: 31, Parçalı bulutlu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal