16.03.2020-09:59 (Son Güncelleme:27.04.2024-00:03)


1

Lezszetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakan patlıcan, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besindir. Patlıcan, C, K ve B6 vitamini, tiamin, niasin, magnezyum, manganez, fosfor, bakır, lif, folik, asit, potasyum gibi insan sağlığına faydalı olan doğal bir kaynaktır. Peki, patlıcanın faydaları nelerdir? İşte detaylar…



2

Kilo vermeye yardımcı olan patlıcan, iyi bir idrar sökücü sebzeler arasında yer alır.



3

Lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan patlıcanın en önemli özelliği sinirleri yatıştırmasıdır.



4

Yağ kullanılmadan pişirildiği zaman damarları yüksek kolesterolün neden olduğu kötü etkilerden korur.



5

Özellikle vücut geliştiren sporcular için oldukça faydalı bir besindir. Çünkü patlıcan kasların güçlenmesinde yardımcı bir besindir.



6

Doğal bir antioksidan olan manganez içeren patlıcan insan vücudunu kanser gibi hastalıklara karşı korur.



7

Demir eksikliği, vücuda oksijen taşımakla görevli olan kırmızı kan hücrelerinin bulunmamasından kaynaklanan yorgunluk ve halsizlik hissi ile karakterize anemiye neden olur. Demir içeriği yüksek olan patlıcan tüketmek, kansızlığa oldukça faydalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR