Patlıcan Tohumu Ekti, Domates Yetişti

Ordu'da patlıcan tohumu eken çiftçinin ektiği tohumdan hem patlıcan hem de domates yetişti. 40 yıldır tarımla uğraştığını söyleyen İsa Kuşçu, ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

12.10.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-10:18) Patlıcan Tohumu Ekti, Domates Yetişti

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaklaşık 40 yıldır tarımla uğraşan İsa Kuşçu, mayıs ayında tarlasında yetiştirmek üzere patlıcan tohumları aldı. Tohumları eken Kuşçu, patlıcan çiçeklerinin diğerlerine göre daha fazla olduğunu fark etti.

HEM PATLICAN HEM DOMATES YETİŞTİ

İsa Kuşçu, patlıcanları kontrol ettiğinde tohumlardan filizlenen dallarda hem patlıcan hem domates benzeri bir ürün yetiştiğini fark etti. Yaprakları patlıcana benzeyen ceviz büyüklüğündeki domateslerin tadının acı olduğunu, patlıcanların tadının ise normal olduğunu söyleyen Kuşçu, hayatında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ifade etti. 

"BÖYLE BİR ŞEYE HİÇ RASTLAMADIM"

Ünye'ye bağlı Saraycık Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıldır tarımla uğraşan Kuşçu, "Mayıs ayı içerisinde patlıcan fidesi aldım, aşılı patlıcan diye satılıyordu. Patlıcandan domates oldu. Ben de hayret ettim, değişik çiçekler açtı ve diğer patlıcanlara göre çiçeği daha çoktu. Büyüyünce bir baktım bir tarafta patlıcan diğer tarafta ise domates vardı. Şekli, kokusu, içerisindeki çekirdeği de domates ama tadı çok acı." dedi. İlk defa görenlerin de çok şaşırdığını, yaklaşık 40 yıldır kendi ihtiyaçları için köyde sebze diktiğini belirten Kuşçu, "Böyle bir şeye hiç rastlamadım, ilk defa oldu" diye konuştu.

YAPISI DOMATES, TADI ZEHİR GİBİ ACI

Çevredeki insanların da duruma şaşırdığını ifade ederek "Artık galiba genetiği bozuluyor. Doğal bir şey kalmadı. Patlıcanın tadında sıkıntı yok ama şekil olarak diğer patlıcanlara göre küçük. Domatesler de küçük, tam domates değil gibi. Tat olarak da çok acı. Ancak şekli, kokusu ve yapısı aynı domatesi sadece tadı zehir gibi acı" dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal