Patende Ayağınız İçe Dönerse Artık Bileğiniz...

Özellikle çocukların severek kullandığı patenlerin kullanımına dikkat edilmeli. Paten içerisinde ayak bilekleriniz içe dönerse ne olur?

12.12.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-14:39)

Paten içerisinde ayak bilekleriniz içe dönerse ne olur? Özellikle çocukların severek kullandığı patenlerin kullanımına dikkat edilmeli. 

PATEN KULLANIRKEN AYAK BİLEĞİNE DİKKAT!

Paten kullanımında ebeveynlerin dikkat etmesi gereken konunun “patenin ayağı nasıl kavradığı ve patenin nasıl kullanıldığı” olduğunu kaydeden Dr. Kaya, paten kullanımı hakkındaki uyarı ve önerilerini şöyle aktardı:

“Bir kişinin kullandığı günlük ayakkabının da, sporcunun spor ayakkabısında da ayak bileğini nasıl kavradığı çok önemlidir. Eğer ayağa arkadan baktığınızda ayak içe doğru dönüyorsa bacak hatta bel eklemleri için tehlike var demektir. Ayağın içe doğru dönmesi ile yürüme tarzı bozulur, bacak kemiğimiz içe döner, uyluk kemiğimiz içe döner, kalça eklemimiz öne doğru şekil alır ve belimizdeki eğrilik artar. Tüm bu değişimler de eklemlerimize binen yükü artırarak yaşla birlikte kıkırdak kaybına neden olacak ürkütücü bir süreci başlatır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal