Patates Köftesi Tarifi

Hem kolay hem de pratik olması açısından patates köftesi zor durumlarda hayat kurtarıcısıdırlar.

22.06.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:28) Patates Köftesi Tarifi

Sınav zamanlarında evlerinden çıkamayan öğrencilerin gözdesidir patates köftesi. Her evde bulunan malzemelerden yapılıyor olması da patates onu sadece öğrenciler için değil, markete gitmeye vakti olmayanlar için de cazip kılmaktadır. Her öğün yenilebilecek hafif bir aperatif olarak da kullanmak mümkündür. Pratik ve Doyurucu bir lezzet olan Patates Köftesi Tarifi çeşitlendirilerek kokteyllerde davetlilere ikram edilebilir.

Patates Köftesi Tarifi – 5 Kişilik – Hazırlama Süresi 30 dk

Köfte İçin Malzemeler

• 3 adet orta boy patates

• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

• ½ bardak un

• 1 yumurta

• 1 diş rendelenmiş sarımsak

• 1 yemek kaşığı kuru maydanoz

• ½ çay kaşığı kabartma tozu

• ½ çay kaşığı karabiber

• İsteğe bağlı olarak pastırma veya sosis

Kızartmak İçin Malzemeler

• Galeta Unu

• Yağ

Patates Köftesi Tarifi - Yapılışı

• Patatesler yıkanır, ikiye bölünür ve kabukları soyulmadan haşlamaya bırakılır.

• Patatesler yumuşamaya başladığında kabukları çatlamadan ocaktan alınır ve soğuk su doldurulmuş bir kaba koyulurlar; soğuk suda bir süre bekletilen patateslerin kabukları soyulurlar; Patateslerin soğuk suya alınması hem hızlıca soğumalarını hem de kolayca soğumalarını sağlar.

• Soyulan patatesler bir çatal yardımı ile ezilir veya rendelenirler.

• Ezilen patateslerin içine yumurta, un, kabartma tozu, tuz, karabiber, maydanoz kurusu ve isteğe göre doğranmış pastırma veya sosis eklenir ve karıştırılır. Patates karışımı üzerine bir streç ile kaplanarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.

• Buzdolabından çıkarılan patates karışımından köfteler oluşturmak için yaklaşık 2’şer ceviz büyüklüğünde alınıp köfte şeklinde yuvarlanırlar ve her bir köftenin ortasına basılarak şekil olarak yassı hale getirilirler.

• Köfteler derin bir kaba koyulmuş olan galeta ununa bulanırlar. Galeta ununun köftelerin her yerine eşit dağılması sağlanmalıdır.

• Yapışmaz bir tavaya yağ koyularak kızdırılır ve köfteler her yeri pembeleşene kadar kızartılırlar. Patates köfteleri sıcak olarak servis edilmelidir.

Patates Köftesi Tarifi – Pişirme Önerisi

İçine koyulacak peynir kaşar peynir olabileceği gibi damak tadına göre mozarella veya parmesan peyniri karışımları da eklenebilir. Patatesin ve eklenen peynirin kıvamına göre unun miktarı arttırılıp azaltılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal