Pasta kreması nasıl yapılır? Pasta kremasının tarifi!

Evden pastane kıvamında, pasta kremasını hazırlamaya ne dersiniz? Belki de hepimizin damak tadına uyan ortak nokta güzel bir kek olduğunu söylemek mümkün. Yaş pasta, kurabiye ve muffin sevenler pasta kreması tarifini harıl harıl araştırmaya başlıyor. Hep birlikte evde pastane usulü pasta kreması hazırlamaya başlayalım. İşte detaylar…

25.01.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-16:35)

Pasta kreması için; süt, yumurta, un, nişasta ve şekerden oluşan pasta malzemeleri yeterli olacaktır. Kolay pasta kreması tarifini sizler için kaleme aldık. Yaş pastalarda ve muffinlerde kullanılan pasta kremasının püf noktası kıvamında saklı. Malzemeler kesinlikle oda sıcaklığında olmalı ve mutlaka kıvam alana kadar karıştırılmalıdır. 

Kek kreması tarifi

Pasta kreması için gerekli olan malzemeler;

1 adet yumurta

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

2,5 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı vanilya

Pasta kremasının eşsiz tarifi

Pasta kreması için bir tencereye önce yumurtaları kırın. Üzerine un, şeker ve nişastayı ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Sütü de ekleyerek iyice çırpın.

Kek kreması tarifi

Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirmenizi öneririz. Kaynayınca içine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakabilirsiniz. Bu aşamada da topak topak olmaması için sık sık karıştırmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Pasta kreması hazır. Afiyet olsun.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal