Paskalya Bayramı nedir, ne zaman? Paskalya Bayramı tarihleri 2022

Paskalya Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Her sene heyecanla kutlanan Paskalya Bayramı hazırlıkları gündemde yerini aldı. Binlerce kişi tarafından kutlanan bayramı merak edenler Paskalya Bayramı nedir? Paskalya Bayramı ne zaman kutlanır? Gibi soruları araştırarak merak edilen konulara yanıt arıyor.

12.04.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-15:02) Paskalya Bayramı nedir, ne zaman? Paskalya Bayramı tarihleri 2022

Hıristiyan aleminin en önemli bayramlarından biri kabul edilen Paskalya Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Hıristiyanların heyecanla beklediği Paskalya Bayramı, her sene coşkuyla kutlanıyor. Doğu ve Batı kiliseleri Paskalya Bayramını farklı tarihlerde kutlasa da, Paskalya Bayramı Mart ayının sonundan Nisan ayının sonuna kadar olan döneme denk gelir. Birçok kişi Paskalya Bayramının ne olduğunu merak etmektedir. Peki, Paskalya Bayramı nedir?

Paskalya Bayramı’nın İngilizcede karşılığı Easter kelimesidir. Paskalya Bayramı, Hıristiyan alemi için çok önemli sayılır. Paskalya Bayramı, Hz. İsa peygamberin çarmıha gerildikten sonra üçüncü günde yeniden dirilmesi dolayısıyla kutlanır. Hıristiyan aleminin en eski ve en önemli kabul edilen bayramlarındandır. Her sene olduğu gibi bu sene de Paskalya Bayramına ilgi yoğun oldu. Binlerce kişi bu bayramı kutlamak için hazırlıklara başladı.

Paskalya bayramı

Paskalya Bayramı ne zaman?

Hıristiyanlıkta Hz. İsa’nın çarmıha gerildikten 3 gün sonra yeniden dirilişi nedeniyle kutlanan Paskalya Bayramının net bir tarihi yoktur. Mart ayının sonundan Nisan ayının sonuna kadar olan bir süreye denk gelen Paskalya Bayramı, 2022 yılında 17 Nisan Pazar gününe denk gelmektedir. Paskalya, dünyadaki kiliselerin çoğunda Pazar günü kutlanmaktadır. Paskalya gününe; Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ve Diriliş Günü gibi isimler de verilmektedir.

Paskalya sözcüğü, 2.yüzyılda Yunan ve Latin yazarlarca ‘Pascha’ olarak isimlendirilmiştir. Pascha kelimesinin anlamı ‘dokunmadan geçmek’tir. İsrailoğulları’na göre Paskalya, İsrailoğulları’nın Mısır’da esir olmaktan kurtulmaları ya da İsrailoğulları’nın ilk doğan çocuğunun hayatının bağışlanması anlamına da gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal