Paşinyan'ın Kahraman İlan Ettiği Ermeni Komutan Öldürüldü

Eğitimini Türkiye'den alan Azerbaycanlı General Polat Haşimov'un şehit edilmesini planlayan ve sonrasında Paşinyan'ın madalya ile ödüllendirdiği Ermeni komutan Ruben Sanamyan öldürüldü.

14.10.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-12:15) Paşinyan'ın Kahraman İlan Ettiği Ermeni Komutan Öldürüldü

Türkiye'den eğitim alan Azerbaycanlı General Polat Haşimov'un öldürülmesini planlayan ve Nikol Paşinyan tarafından "Milli Kahraman" madalyası ile ödüllendirilen Ermeni komutan Ruben Sanamyan öldürüldü.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 ay önce Ermenistan Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine saldırmış ve saldırıda Kolordu Komutanı Tümgeneral Polat Haşimov, Albay Ilgar Mirzaev, 2 binbaşı, 2 astsubay ve 1 er şehit olmuştu.

TÜRKİYE'DE EĞİTİM GÖRMÜŞLERDİ

Türkiye'de eğitim gören general, albay ve 2 binbaşı, "Türk dostu" olarak asker ve halkın sevgisini kazanmıştı. 2016 yılında Taliç'te Ermenilerle yaşanan çatışmada büyük kahramanlık gösteren Haşimov'un ismi bir karakola verilmişti. Hatta General Haşimov, kendisine devlet tarafından hediye edilen evi şehit ailesine bağışlamıştı.

HAŞİMOV'UN KANI YERDE KALMADI

Saldırının yaşandığı dönem, olayın arkasında Fransa'nın olduğu belirtilmişti. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin güçlenmesinde büyük pay sahibi olan Haşimov'un öldürülmesini planlayanlardan biri Ermeni komutan Ruben Sanamyan'dı. Ermeni komutan, harekatın ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından "Milli Kahraman" ilan edilmişti. Sahadan gelen yeni bilgiye göre Ermeni komutan Ruben Sanamyan cephe hattında öldürüldü.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal