Paşinyan, Genelkurmay Başkanını 2. Kez Görevden Aldı

Ermenistan'da gerilim tırmanmaya devam ediyor. Ermenistan ordusunun, Başbakan Nikol Paşinyan ile hükümetini istifaya çağıran muhtıra yayınlamasının ardından ülkede siyasi tansiyon yükselmeye devam ediyor. Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı 2. defa görevden aldı.

10.03.2021-12:38 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-12:38) Paşinyan, Genelkurmay Başkanını 2. Kez Görevden Aldı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı 2. defa vazifeden aldı.

Ermenistan'da Azerbaycan karşısında elde edilen tarihi mağlubiyetin ardından başlayan iç karışıklık sürüyor. 

Şubat ayının son zamanlarında Paşinyan devleti ile Ermenistan ordusu arasında başlayan 'savaş' durumu yeni bir boyuta geçti.

Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ile üst düzey komutanlar, 25 Şubat tarihinde Başbakan Paşinyan'ı istifaya davet eden bir bildiriyi imzalayarak, Nikol Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan ise bu durumun hemen ardından Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu.

Muhalefet yanlısı tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Gasparyan'ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamamıştı. Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelemişti.

Bu sabah Reuters'ın son dakika olarak geçtiği habere göre ise Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı ikinci kez görevden aldı.

GÖREVİ BUGÜNDEN İTİBAREN SON BULDU

Başbakan Nikol Paşinyan, muhtıra veren Onik Gasparyan'ın bugün itibariyle Genelkurmay Başkanlığı vazifesinin sona erdiğini açıklarken, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan Paşinyan'ın Gasparyan'ı görevinden men eden kararnamesini Anayasa Mahkemesine götürdü.

Ermenistan Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Paşinyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Gasparyan'ın vazifeden alınmasıyla alakalı kararnameye imza attığını anımsatarak, kanunlar gereğince Sarkisyan'ın kararnameyi Anayasa Mahkemesine de vaktinde götürmediğine işaret etti.

Paşinyan, "Bugünden itibaren Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan görevinden alınmış sayılıyor.'' dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, konu olan kararnamenin Anayasa Mahkemesine taşınması için belirlenmiş bir süre olmadığı öne sürülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal