Pasaport Kaç Günde Çıkar?

Pasaport başvurusu nasıl yapılır? Pasaport kaç günde çıkar? Acil yurtdışına çıkmak durumunda kalanlar için pasaport başvuru adımlarını derledik.

15.05.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-11:15)

Yurtdışına çıktıysanız ya da çıkmaya az kalmışsa sizde biliyorsunuz ki size ne lazım olan şey pasaport. Pasaport çıkarmak artık eskisine göre çok daha kolay. Emniyetlerden pasaport alma dönemi artık bitti nüfus müdürlükleri bu konuda bize yardımcı olacak.

Eskiden emniyet müdürlüklerinden alınan pasaportlar son gelen kanun düzenlemesinin hemen sonrasında artık nüfus müdürlüklerinden alınacak. Bu bağlamda pasaport almak için önce Nüfus Müdürlüğü'nden randevu almanız gerekiyor. bunu da e devletten kolayca yapmanız mümkün

Pasaport almak için nüfus müdürlüğü tarafından istenen belgelerle gitmeniz durumunda size yurtdışına çıkabilmeniz için gerekli olan pasaportunuz verilecektir. Şunu da ek bir bilgi olarak eklemek gerekirse pasaport almanız durumunda istediğiniz zaman bunu kimlik niyetine de kullanabilirsiniz. Yani pasaport aslında sizin uluslararası kimliğiniz gibi tabir etsek yanlış söylemiş olmayız.

Peki nüfus müdürlüğünde pasaport çıkarmak için işlemlerinizi yaptınız bu durumda pasaportunuzun ne zaman çıkacağı konusunda bir takım sorularınız olacaktır. İşte bunun cevabı

PASAPORT KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Yurt içerisinde yapılan pasaport başvurusunda ortalama bekleme süreniz 5 ile 7 gün arasında değişmektedir. Nüfus müdürlüğünde yapacağınız işlemlerinizin sonunda 5 – 7 gün arasında pasaportunuz PTT aracılığı ile size teslim edilecektir.

Eğer yurt dışından bir pasaport başvurusu yaptıysanız o zaman bekleme süreniz 7 ile 10 arasında olacaktır. Burada yapacağınız başvurular bir takım farklı mecralardan geçmesinden dolayı size 3-4 günlük bir süre kaybettirecektir.

Peki size pasaport acil olarak lazımsa ve hemen yurt dışına çıkmanız gerekiyorsa bu sefer başka bir şey yapmanız lazım. Bunun adı acil pasaport başvurusu. Acil pasaport başvurusu yaptığınız taktirde ortalama 2 gün içerisinde size pasaportunuz gönderilir.

PASAPORT BAŞVURU TAKİBİ NEREDEN YAPILIR?

Pasaport başvuru takibi, e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için, e-devlet sisteminde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasına tıklayıp Pasaport Başvuru Durumu Sorgulama Ekranı sekmesine geçiş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra, ilgili alanlara istenilen bilgileri girerek Pasaport başvurunuzun durumunu hızlı bir şekilde kontrol edebilir, başvuru sonuç durumunuzu öğrenebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal