10.06.2022-09:32 (Son Güncelleme:30.03.2023-17:06)


1

Restoranın işletmecileri Mike ve Stephanie Saada, Le Parisien gazetesine yaptıkları açıklamada, "Dernek bizi başından beri destekledi ve biz de ilk servisimizi onlar için yapmak istedik" ifadelerini kullandı.



2

Gazeteye konuşan bir mahalleli, "Restoranın açılması beni ya da komşularımı rahatsız etmiyor. Dışarıdan bakıldığında bir şey görülmüyor, sonuçta oranın bir masaj salonu değil lokanta olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.



3

Aynı anda 40 kişiye servis verebilen restoranda bir akşam yemeğinin ortalama bedeli 26 euro civarında.



4

Nudizm veya Naturizm felsefesine göre kişilerin vücutlarını utanmadan rahatlıkla sosyal olarak üstsüz bir şekilde bir arada ve doğa ile bütünleşmiş olarak bulunabilmeleri halidir. Kötü bir anlam taşımamaktadır.



5

Ülkemizde özellikle femen grubu tarafından sıklıkla nudism kaynaklı propagandalar yapılmaktadır. İlerleyen yıllarda bu grup üyelerinin artması daha fazla naturizm kaynaklı eylemlere şahit olmamıza neden olacaktır. Avrupa’daki nudism ile ülkemizdeki nudism aşırı derecede farklıdır. Nudism akımına dahil olan kişilere nudist denilmektedir. Avrupa’daki nudistler ev ortamında üstsüz bir şekilde otururlar. Kapıyı biri çaldığı zaman üstsüz bir şekilde açarlar.



6

Ayrıca balkondan bir şey almak için de üstsüz bir şekilde balkona çıktıkları bilinmektedir. Ülkemizde böylesine derin bir müstehcen durum kabul edilemeyeceğinden dolayı nudism akımına dahil olmuş olan nudistler sadece ev ortamında üstsüz dururlar. Yani kapıyı açmaları ya da balkona çıkmaları gerektiği zaman üstlerini giyinirler. Ülkemizdeki nu naturizm akımının belirli sınırlarının olduğunu söyleyebilir.



7

Zaten birçok kişi de sadece dikkat çekmek adına naturizm akımına dahil olmuştur. Ülkemizdeki anlayış üst düzeylere ulaştığı zaman sokaklarda üstsüz bir şekilde gezen nudistlerin olacağı da aşikardır.



8

Ülkemizde çıplaklık ayıp bir durum olarak karşılandığı için nudism kavramı yerine insanlar teşhircilik kavramını kullanmaktadır.



9

Yani bir kişi üstsüz bir şekilde vücudunu sergiliyorsa bu nudism ailesine dahil olmuş biri olarak değil teşhirci biri olarak kabul edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR