Paris’te 4 Türk kadın ressamın eserleri Fransız halkıyla buluştu!

Kadın direnişi dünyanın farklı bölgelerinde ve farklı şekilde varlığını ortaya koyuyor. Sanatta kendisini gösteren kadın direnişi, Fransa'nın başkenti Paris'te ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleşti. İşte detaylar…

09.03.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-10:42)

Paris Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ev sahipliğinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında açılışı yapılan sergide, Türk ressamlar; Melek Art, Suzan Ay, Zeliha Bozoğlu ve Figen Beğen'in eserleri yer aldı. Enstitüde 2 farklı odada sergilenen eserler, Türk ve Fransız sanatseverlerin ilgisini topladı.

Anadolu izleri taşıyan eserler!

Paris’te 4 Türk kadın ressamın eserleri sergilendi

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Paris’te açılan bu sergi, 4 Türk kadın ressamın katılımıyla, ziyaretçilere eserlerini ve ilham kaynaklarını tanıtma fırsatı da ortaya çıkmış oldu. "Gelecekten-Geleceğe" temalı portre çalışmalarında; Anadolu kadınlarının el emeği dantellerini ve kanaviçelerini kullanan ressam Bozoğlu'nun, yöresel kıyafetlerde küçük bir kız çocuğunu tasvir ettiği "Yörük Kızı" isimli eseri de sergide yerini aldı.

Eserlere ilgi oldukça büyüktü!

Paris’te 4 Türk kadın ressamın eserleri sergilendi

Yıllardır emek verdiği sanatının ilgilisine sunmanın ve yaklaşık 36 yıldır farklı sergilerde eserlerini sanatseverlerle buluşturan ressam Melek Art'ın tuvallerinde kullandığı canlı renkler, çiçek motifleri ve boncuklar ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekti. Sergide tablolarında Mevlana Celaleddin Rumi'den esinlenen sanatçı Figen Beğen'in aşık kuşları resmettiği tablolar ve ressam Suzan Ay'ın 3 boyutlu eserleri de yer aldı. Eserlere de ilgi oldukça büyüktü.

Önemli eserler yer alıyor!

Paris’te 4 Türk kadın ressamın eserleri sergilendi

Birçok katılımcının yer aldığı sergide, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Celine Aydın'ın da katıldı. Ziyaretçiler "Kadınların Işığında" başlıklı fotoğraf sergisini de görme fırsatı buldu. Küratörlüğünü Mehmet Aslan'ın üstlendiği fotoğraf sergisinde aralarında AA foto muhabirlerinin de olduğu Türk kadın fotoğrafçılarının eserleri de yer alıyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal