Paris sokaklarında çöp kokusundan yürünmüyor

Fransa’nın başkenti Paris’te temizlik işçilerin grevi nedeniyle sokaklarda oluşan çöp yığınları, kokudan gezilmez bir hal aldı.

22.03.2023-12:52 - (Son Güncelleme: 22.03.2023-17:08) Paris sokaklarında çöp kokusundan yürünmüyor

Hükümetin emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarmayı planlaması karşı tüm ülke başlayan eylemlerde yer alan temizlik işçilerinin greve girmesi nedeniyle sokaklarda metrelerce büyüklükte çöp yığınları meydana geldi.

Sokaklar çöp kokuyor

Paris’in turistlik bölgelerinden Gare de Saint-Lazare'de çöp yığınlarının yanlarından geçenleri yayılan koku nedeniyle maskelerle dolaşmaya başladı.

Paris sokaklarında çöp kokusundan yürünmüyor

Diğer bir yandan kaldırımlarda yığılan çöpler nedeniyle vatandaşlar, kimi zaman yaylar yollarına devam etmek için araç yolunu kaldırım gibi kullanmak zorunda kalıyor. Paris'in 6. bölgesinde ise kaldırımların üzerinde yaklaşık her 5 metrede bir çöp yığını göze çarpıyor.

Temizlik işçileri reforma karşı

Hükümetin emeklilik yaşını kademeli olarak 62'den 64'e çıkarmayı hedeflediği ve ülke genelinde ocak ayından bu yana 8 kez kitlesel greve neden olan reforma karşı Paris'te temizlik işçileri, bu ay başında greve gitti. Temizlik işçileri, mesleklerinin "ağır olduğunu" ve reform geçtiği takdirde birçoğunun planlanan emeklilik yaşına varmadan hayatını kaybetmiş olacağını dillendiriyor


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal