Parayla Avrupa Vatandaşlığının Temel Özellikleri ve Farklılıkları I EUPorto

Türk Vatandaşları için Portekiz pasaportu edinimi Avrupa’nın diğer ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha kolaydır. Avrupa vatandaşlığı için Portekiz‘den en az 280.000 Euro’luk bir gayrimenkul almanız gerekir.

19.09.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-15:50) Parayla Avrupa Vatandaşlığının Temel Özellikleri ve Farklılıkları I EUPorto

Türk Vatandaşları için Portekiz pasaportu edinimi Avrupa’nın diğer ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha kolaydır. Avrupa vatandaşlığı için Portekiz‘den en az 280.000 Euro’luk bir gayrimenkul almanız gerekir. 

Avrupa Birliği Vatandaşı Olmak İçin Neden Portekiz?

Portekiz, Avrupa Birliği kurucu üyesi olup Schengen’e bağlı olan bir Akdeniz ülkesidir. Dünyanın en güvenli dördüncü ülkesidir. Portekiz’in seçilme nedenleri şu şekilde özetlenebilir:

1.Vatandaşlık öncesi gerekli oturum izni süresi sadece 5 yıldır. 

2.Beş yıllık oturum izni boyunca yılda ortalama sadece 7 gün Portekiz’de konaklamak yeterlidir.

3.AB ülkeleri içerisinde en uygun fiyatlı gayrimenkul piyasası

4.Dünyanın dördüncü güvenli ülkesi

5.Modern sağlık sistemi

6.Kaliteli ulaşım altyapısı

7.Uluslararası platformda tanınan üniversiteleri

8.Türkiye’ye benzer iklimi ve muhteşem plajları

9.Misafirperver halkı

Parayla Avrupa Vatandaşlık Programı: Portekiz Golden Visa

Parayla AB vatandaşlık programı olan Portekiz Golden Vize (Portekiz Oturum İzni ) 8 Ekim 2012 yılında hayata geçirilmiştir. Sadece 280.000 Euro gayrimenkul yatırımı ile Golden Visa sahibi olabilir ve  Schengen Bölgesi’ndeki 26 Avrupa ülkesine serbestçe giriş çıkış yapılabilir, aile birleşimi kapsamında Portekiz'de yaşayabilir, çalışabilir ve eğitim haklarından yararlanılabilir. Yeterli şartların sağlanması durumunda ise sırasıyla Portekiz’de süresiz oturum veya Portekiz vatandaşlığa yani Avrupa Birliği vatandaşlığı edinilebilir.

Parayla Avrupa Birliği Vatandaşlığı Almak İçin Yatırım Seçenekleri:

Aşağıda, Avrupa Birliği Vatandaşlığı almaya yol açan yatırım türlerini bulacaksınız:

Seçenek 1: Lizbon, Porto ve Algarve gibi büyük şehirlerden 500.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı yaparak

Seçenek 2: Portekiz’in nüfus yoğunluğu düşük bir bölgesinden ise 400.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı yaparak

Seçenek 3: Lizbon, Porto ve Algarve gibi büyük şehirlerden 350.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı yaparak. İndirimli 350.000 Euro seçeneğinden faydalanabilmek için alınacak konutun rehabilitasyon alanında bulunması veya 30 yaşından büyük olması gereklidir. Yenileme masrafı bu bedele dâhildir. 

Seçenek 4: Portekiz’in nüfus yoğunluğu düşük bir bölgesinden ise 280.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı yaparak. İndirimli 280.000 Euro seçeneğinden faydalanabilmek için alınacak konutun rehabilitasyon alanında bulunması veya 30 yaşından büyük olması gereklidir. Yenileme masrafı bu bedele dâhildir. 

Seçenek 5: Portekiz yatırım fonlarından 500.000’luk alım yapmak. 

Parayla vatandaşlık alma

En Kolay Avrupa Vatandaşlığı: Emlak Alımıyla Portekiz Golden Visa

Yukarıda belirtildiği üzere parayla Avrupa vatandaşlığı almak için en popüler yatırım türü gayrimenkul edinimiyle olanıdır. Tüm TC vatandaşları Portekiz’de bütçelerine uygun bir mülk satın alabilir ve satın alınan gayrimenkul ile Golden Visa başvurusu gerçekleştirebilir; Portekiz’de alınan gayrimenkuller kiraya verilerek kira geliri elde edilebilmektedir. Yılda sadece 7 gün kalarak en kolay vatandaşlık veren ab ülkesi Portekiz’dir. Portekiz vatandaşlığı demek Avrupa vatandaşlığı demektir.

2022’de Lizbon ve Porto için en çok tercih edilen 350.000 Euro’luk Gayrimenkul Seçeneği 

İndirimli yani en avantajlı gayrimenkul alımı 350.000 Euro’luk olan seçenektir. Bu seçenekte alınacak gayrimenkulün otuz yaşını geçmiş veya kentsel dönüşüm bölgesinde bulunması gerekmektedir. Bu tutara evin alım fiyatı ve yenileme masrafları dâhildir.

Parayla AB Vatandaşlığının Faydaları (Portekiz Golden Visa)

1.Dilediğiniz Schengen ülkelerinde ikamet edebilme hakkı

2.Avrupa Parlamentosu onaylı olduğu için en güvenli vatandaşlık yolu

3.Başvuru sahibi, eşi ve bakmak ile yükümlü olduğu tüm aile fertleri Avrupa’nın tüm ülkelerinde yaşayabilir, çalışabilir ve okuyabilir

4.Tüm Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım hakkı

5.Avrupa Birliği vatandaşlığı ile tüm ülkelerde daimi yaşama hakkı

6.ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, İngiltere ve İrlanda dâhil vizesiz seyahat imkânı

7. Avrupa’nın eğitim ve sağlık gibi tüm sosyal haklarından faydalanma

Avrupa vatandaşlığı nedir, bir TC vatandaşı olarak en kolay nasıl elde edinilir sorusunun yanıtı yukarıda da belirtildiği gibi ‘Portekiz Golden Visa kapsamında Portekiz’den minimum 280.000 Euro’luk gayrimenkul alımıyla’ olarak belirtilebilir.

Parayla nasıl vatandaşlık alınır?

Avrupa Vatandaşlığı için Koşullar Nelerdir?

Kolay Avrupa vatandaşlığı için:

1. Yılda minimum 7 gün veya her iki senede 14 gün Portekiz’de bulunmalı,

2. Başvuru sahibi Portekiz’de minimum 280.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapmalı,

3. Sabıka kayıtları temiz olmalı

4. Başlangıç seviyesi olarak adlandırılan A2 düzeyinde Portekizce bilmek

5. Yatırım 5 yıl elde tutulmalı, bu süre zarfında kira geliri elde etmek mümkündür. 

Yatırım yoluyla Avrupa Vatandaşlığı kazanılması süreci TC vatandaşları için kolaylaştırmış olsa da başvuru sürecinde yapılacak ufak bir hata, başvurunun reddine veya başvuru sürecinin uzamasına neden olacaktır. Bu yüzde Golden Visa sürecinin doğru ve tam bir şekilde ilerleyebilmesi için alanında uzman bir danışmanlık firmasından yardım almak son derece önemlidir. Yatırımla AB vatandaşlık konusuyla ilgili soru ve talepleriniz için EUPorto uzmanlarına ulaşmaktan çekinmeyiniz.

EUPorto olarak Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan yatırım yoluyla elde edilen Avrupa vatandaşlığı ediniminin çok önemli olduğuna inanıyoruz. 280.000 Euro ile Portekiz’den alınacak bir gayrimenkul yatırımıyla AB vatandaşı olabilir ve neredeyse tüm dünyaya vizesiz seyahat edebilirsiniz.  

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve gayrimenkul alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen gayrimenkul fırsatlarını yatırımcılara sunar, Portekiz oturma izni başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli gayrimenkulleri ve yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm gayrimenkul projelerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riskli gayrimenkul projelerine yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Avrupa vatandaşlığı sürecini tek muhatap olarak yönetir. 

Sadece Portekiz oturma izni ile Avrupa vatandaşlığı konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz oturma izni kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa ile Avrupa vatandaşlığı alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: www.euporto.com adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Tel: +90 212 302 90 40.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal