Para üstü diye geçmeyin! 10 bin lira tazminat alabilirsiniz!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, önemli bilgilendirmelerde bulundu.tüketiciye para üstünü çeşitli bahanelerle "1, 5, 10" kuruş geri dönmediklerinin altını çizdi. Tüketicinin bu konu üzerinde durmamasını eleştiren Gündüz, önemli bilgilendirmede bulundu.

04.06.2022-14:24 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-14:44) Para üstü diye geçmeyin! 10 bin lira tazminat alabilirsiniz!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, önemli bilgilendirmelerde bulundu. Alışveriş yerlerinde bulunan etiketlerin üzerinde yazan "19.99 TL" veya "49.90" gibi fiyatların tüketicinin ilgisini çekmek için kullanıldığını dile getirerek daha sonra tüketiciye para üstünü çeşitli bahanelerle "1, 5, 10"  kuruş geri dönmediklerinin altını çizdi. Tüketicinin bu konu üzerinde durmamasını eleştiren Gündüz, önemli bilgilendirmede bulundu.

Tazminat davasından 10 bin liraya varan ödeme alabilecekler

Gündüz, 99 kuruş gibi küsuratlı alışverişlerde satıcının, tüketiciye para üstü ödememesi durumunda önemsiz gibi duran 1 kuruşların ileride çok büyük meblalara ulaştığını vurguladı. Para üstü olarak geri verilmeyen 1, 5, 10 kuruşların ülke ekonomisine de zararlarının olduğunu ifade eden Gündüz, tüketicilere seslenerek etiket fiyatı ile fiş fiyatını karşılaştırmaları gerektiğini söyledi. Tüketicinin para üstü alamadığı taktirde ilgili makamlara şikayette bulunarak maddi ve manevi tazminat davası açabileceklerini ve tazminat davasından 10 bin liraya varan ödeme alabileceklerini ifade etti.

Tazminat davasından 10 bin liraya varan ödeme alabilecekler

Kanun ihlalidir

Gündüz, konuyla ilgili açıklamalarında "Alışveriş merkezi ya da mağazada 17.95 lira, 1999 lira 75 kuruş gibi rakamlar çıkıyor. Bu tüketiciyi yanıltmaya, aldatmacaya yönelik harekettir. Ayrıca kanun ihlalidir. Paranın üzeri verilmeyecek şekilde etikete yansıtılması, ürün fiyatının ucuz olduğu algısı oluşturuyor. Tüketici para üzerini ya da ürünün iadesini istediğinde verilmemesi halinde şikayet edebilir." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal