Para sayma olayında kritik gelişme: O isim adliyede!

CHP'li Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldi. Sosyal medyada paylaşılan ve iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturma, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bu görüntülerin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilmişti.

22.03.2024-13:45 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-13:45) Para sayma olayında kritik gelişme: O isim adliyede!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve suç unsurlarının tespiti amacıyla re'sen başlattığı soruşturma, Türkiye'nin siyasi gündemine hızla yerleşti. Sosyal medyada yayılan ve büyük ilgi gören bu görüntülerin doğruluğu ve içeriği hakkında merak ve tartışmalar devam ederken, CHP'li belediye başkan yardımcısının adliyeye gelmesi, soruşturmanın seyrinde yeni bir dönemeç oluşturdu. Özellikle siyasi çevrelerde ve kamuoyunda geniş tartışmalara neden olan bu olay, CHP'nin iç dinamiklerinde de etkili olmuş ve partinin üst düzey yöneticileri tarafından da ciddi bir şekilde ele alınmıştı. Şimdi, Onur Öksel'in ifade vermek üzere adliyeye gelmesiyle birlikte, soruşturmanın ilerleyişi ve iddiaların ne ölçüde doğruluğunun ortaya çıkacağı merakla bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifade vermek üzere birçok isim adliyeye çağrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın eski basın danışmanı Can Poyraz, binanın satışıyla ilgili iddiaların odağındaki Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz da "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti.


Soruşturma kapsamında, Ali Rıza Braka'nın avukatı Gökhan Taşkapan'ın da bilgi sahibi olarak ifade verdiği öğrenilirken, CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da "şüpheli" sıfatıyla savcılığa ifade vermeye çağrıldığı bilgisi gündeme gelmişti. Bu gelişmeler, soruşturmanın kapsamının genişlediğine ve farklı isimlerin de olaya dahil edildiğine işaret etmişti. Özellikle CHP'nin İstanbul teşkilatı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu olayla ilgili olarak adli makamlarca ifade vermeye çağrılması, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İfade veren isimlerin açıklamaları ve soruşturmanın ilerleyişi, Türkiye'nin siyasi gündemini yakından etkilemeye devam ediyor.

CHP’ye sert uyarı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP'ye sert bir dille tepki gösterdi ve "para mı kaçırıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Bu açıklama, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin gelişmelerin ardından geldi. Şenocak, CHP'nin bu iddialarına ilişkin net bir açıklama yapması gerektiğini belirtti ve kamuoyunun bu konuda açıklama beklediğini ifade etti. Öte yandan, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel'in de 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldiği bildirildi. Öksel'in ifade işlemlerinin başladığı ve adli sürecin devam ettiği öğrenildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal