Para Biriktirirken İzlenecek 7 Yol

Kültürümüzde dikkat çeken ve güzel alışkanlıklardan biri olan tutumlu olmak ve birikim yapma alışkanlığını günümüzde yeni nesil maalesef pekte devam ettirmemektedir.

08.06.2020-11:33 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-11:33) Para Biriktirirken İzlenecek 7 Yol

Kültürümüzde dikkat çeken ve güzel alışkanlıklardan biri olan tutumlu olmak ve birikim yapma alışkanlığını günümüzde yeni nesil maalesef  pekte devam ettirmemektedir.

Ancak yine de tamamıyla bittiği de söylenemez. Şimdi para biriktirmek, birikim yapmak isteyen kişiler için haberimizde birkaç öneri vereceğiz...

GEREKSİZ MASRAFLARI AZALTMAK

Her şeyden önce akıldan çıkarılmaması gereken, birikim yapmanın ilk koşulu kazancınızı attırmak değil, gerekli olmayan masraflarınızı azaltmak olduğunun bilincinde olmaktır. Gereksiz masraflarını azaltmayan kişi, kazancını ne kadar artırırsa artırsın maalesef istediği birikime ulaşamayacaktır.

KUMBARA

Kumbara edinin ve her gün düzenli olarak kumbaraya para koyun, imkan varsa kumbaranızın anahtarını da sok görüşmediğimiz arkadaşlarınızdan birisine verin. Senede bir defa kumbaranızı açın. Az birikimlerle aslında uzun vadede ne kadar fazla para biriktirdiğinize siz de oldukça şaşıracaksınız.

HEDEF SEÇME

Kendinize hedefler belirleyin ve uygulamayı da gayretle sürdürün. Örneğin aylık 150 lira tutum yapma hedefi belirleyin kendiniz için. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan eylemleri sırayla gerçekleştirin. Haftada iki gün iş yerinize yürüyün, haftada iki gün öğle yemeğinizi evinizden götürün, haftalık dışarı çıkmanızı bir gün azaltın, ailece evin dışında yemek yemeyi azaltın.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ (BES)

Finansal olarak baktığımızda para biriktirirken gidilebilecek çok faz yöntem olmakla beraber bunlardan biri de bireysel emekliliktir. Otomatik ödeme talimatıyla hesabınızdan, maaşınızdan, kredi kartınızdan dahi yapılacak aylık ödemeler olarak bu sisteme dahil olabilirsiniz. Üstelik belirli bir zaman sistemin içerisinde olmanız durumunda, birikim yaptığınız paraya yüzde 25 devlet katkısından da faydalanabilirsiniz.

DÖVİZ-ALTIN ALIMI

Her ay kazancınızın belli bir kısmıyla döviz-altın alarak paranızı buş şekilde elinizde tutmanız da birikim yapmanıza katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda bu gibi şeyleri bankaya yatırmanız daha da mantıklı olacaktır.

HİSSE SENEDİ ALARAK

Hisse senedi alma yoluyla da birikim yapabilirsiniz. Her ay birikim yapmak için ayırdığınız tutar kadar uzun vadede  kazanç sağlayacak veya paranıza değer kaybettirmeyecek büyük firmaların hisselerinden de satın alabilirsiniz

İKİNCİ EL ÜRÜNLER

Aldığınız şeylerde ikinci el ürünlere de bakın. Örneğin cep telefonu alacaksanız, ikinci el cep telefonu fiyatlarına bakın. 1600 liraya sıfırını alacağınız telefonu 1000 liraya alarak 600 lira kar edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal