Pandemi Hastanelerinin Kapanan Servislerinin Açıldığı İddia Edildi!

Vakaların arttığı sebebiyle normalleşme adımları için henüz erken olduğu yorumunu yapan Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

06.03.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-15:24) Pandemi Hastanelerinin Kapanan Servislerinin Açıldığı İddia Edildi!

Yeni tip koronavirüsün mutasyon geçirmesi ve yeni varyantların ortaya çıkmasıyla, mevcut aşıların virüse karşı etkinliğinin azalıp azalmadığı merak konusu. Uzmanlar, Türkiye'de de uygulanan Sinovac gibi 'inaktive yöntemle' geliştirilmiş aşıların mutasyonlara karşı etkinliğinin, diğer aşılara göre daha yüksek olduğunu belirtse de soru işaretleri tümüyle yanıt bulmuş değil.

Mutantvirüs sebebiyle tedbirlere daha fazla uyulması istenirken, normalleşme adımları kapsamında kafe ve restoranların belli saatlerde yeniden müşteri ağırlamalarına izin verildi. Geçen gün açıklanan Türkiye haritasının genelinin kırmızıya dönmemesi için de uyarılar yapıldı.

AŞININ ETKİSİ OLMADIĞI BİR MUTANT VİRÜS GELİŞMİŞ OLABİLİR

Bunların arasında Prof. Dr. Elif Dağlı'nın uyarısı dikkat çekti. Dağlı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda pandemi hastanelerinde kapanan servislerin yeniden açıldığını belirtti ve aşının etkili olmadığı bir mutant virüsün yayılmış olabileceğini öne sürdü.

Bir uyarı da Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez'den geldi.

Vakaların hızlı bir şekilde arttığını belirten Sönmez, 'Yakında haritada kırmızı rengin baskın olacağını tahmin ediyoruz' dedi. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal