Paletli Yüzme Genç Milli Takımı İtalya'da Dünya Şampiyonu Oldu

17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası'nda Paletli Yüzme Genç Milli Takımı, bayrak yarışında altın madalya ile Türk halkını gururlandırdı.

16.06.2021-08:58 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-17:07) Paletli Yüzme Genç Milli Takımı İtalya'da Dünya Şampiyonu Oldu

Başarılı Türk sporcuları başarılarına bir yenisini daha ekledi. Amatör branşlarda düzenlenen paletli yüzmede genç milli sporcularımız, bayrak yarışında dünya şampiyonu oldu.

BAYRAK YARIŞINDA 4 SPORCU

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan (TSSF) tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, İtalya'da sürmekte olan şampiyonada 4x50 metre su üstü bayrak yarışında Türkiye'yi Beril Ülker, Kaan Kahraman, Zeynep Elbir ve Emir Yiğit'ten oluşan takım temsil etti.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDULAR

Düzenlenen spor müsabakalarının elemelerini 1.09.80 dakikalık derece ile geçen milli sporcular finalde ise 1.08.99'luk zamanla dünya şampiyonu oldu. Türkiye'nin ardından İtalya ikinci, Yunanistan ise 3. sırayı elde etti.

Şampiyonada kadınlar 400 metre su üstü final yarışlarında Hazal İrem Ateş ise 8'nci oldu.

BAŞKAN ŞAHİN ÖZEN: AYAKLARIMIZ YERDEN KESİLDİ

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, yaptığı açıklamada, antrenör ve sporcuları yürekten kutladığını ifade ederek, ''4x50 metre su üstü bayrak yarışında dünya şampiyonu olduk. Ayaklarımız yerden kesildi, mutluyuz ve gururluyuz. Ülkemize bu başarıyı armağan eden genç milli sporcularımızı alkışlıyoruz. Uzun bir pandemi molasının ardından formunu koruyarak dünya şampiyonu olmak gerçekten büyük bir başarıdır.'' diye belirtti.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal