Pakize Suda kimdir, neden öldü? Ünlü oyuncudan acı haber geldi...

Pakize Suda, bir süredir Fethiye’de bulunan özel bir bakımevinde tedavi görüyordu. Demans hastalığı ile mücadele eden Pakize Suda'dan acı haber geldi. Ünlü oyuncu Pakize Suda'nın hayatını kaybettiği açıklandı. İşte detaylar...

27.05.2022-16:31 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-16:31) Pakize Suda kimdir, neden öldü? Ünlü oyuncudan acı haber geldi...

Uzun zamandır Fethiye'de özel bir hastanede tedavi gören Pakize Suda'nın hayatını kaybettiği haberi gündemi sarstı. Demans hastalığı ile mücadele eden Suda'nın ölüm haberi bugün sabah saatlerinde alındı. İşte detaylar...

Acı haber sosyal medyadan paylaşıldı!

70 yaşındaki Pakize Suda'nın hayatını kaybettiğini Hürriyet'in Spor Müdürü Mehmet Arslan tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Bir süredir demans hastalığı ile mücadele ederken vefatı sevenlerini üzdü. İzmir'İn Çeşme bölgesinde yaşayan oyuncu ve yazar Pakize Suda, "akıl zayıflığı" yaşadığı gerekçesiyle opera sanatçılığı yapan ablası Ayşe Suda, vesayet davası açmıştı.

Vasisi olarak atandı!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen rapor sonrasında Pakize Suda'nın vasisinin 46 yaşındaki yeğeni Dilara Elagözlü'nün olacağı kararı mahkemede verilmişti.

pakize suda

Pakize Suda kimdir?

23 Nisan 1952 senesinde İzmir'de dünyaya gelen Pakize Suda, hem oyuncu hem kitap yazarı hem de köşe yazarıdır. 17 yaşında Ege güzeli seçilen Girit Türklerindendir. En başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere daha birçok farklı gazetenin köşesinde yazmıştır. Bunun yanı sıra Yenmiş Yutulmuş Sözler ve Ağız Tadıyla Sevişemedik adlı kitapları da vardır. Ayrıca Türkiye Konuşuyor, Lezzete Yolculuk isimli programların sunuculuğunu da yapmıştır. Tüm bunların yanı sıra Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği dizilerinde yer almıştır. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal