Pakistan'dan örnek veren davranış! İslamabad Büyükelçiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenledi

Pakistan'da Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenledi.

15.07.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-15:47)

Başkent İslamabad'daki Büyükelçilik binasında düzenlenen etkinliğe, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Raca Pervaiz Eşref, Bosna Hersek İslamabad Büyükelçisi Sakıb Foric, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden diplomatlar, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ve davetliler katılımda bulundu.

Tören, saygı duruşu, her iki ülkenin milli marşlarının okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle birlikte gerçekleşti.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, törende yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, 15 Temmuz'da Türk demokrasisinin Türk halkının iradesiyle korunduğunu dile getirdi.


FETÖ yıllarca ülkenin çocuklarının beynini yıkıyordu

Mehmet Paçacı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eğitimi ve dinler arası diyaloğu teşvik etmek için sözde dini bir hareket olarak kurulduğunu vurgulayarak, bu terör örgütünün kötü niyetini örtmeyi başardığını açıkladı.

FETÖ'nün yıllarca ülkenin çocuklarının beynini yıkadığını belirten Mehmet Paçacı, onları kendi ülkelerine karşı hale getirdiğini dile getirdi.

Mehmet Paçacı, Pakistan'ı FETÖ tehdidini erken gören bir ülke olarak belirterek, Pakistan Anayasa Mahkemesinin Aralık 2018'de FETÖ'yü "terör örgütü" ilan ettiğini söyledi.

'Pakistan, daima Türkiye'nin yanında'

Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Pervaiz, 15 Temmuz'un kendilerine Türkiye'nin demokrasisinin karanlık güçlere karşı zaferini hatırlattığını söyleyerek, Türk halkının seçilmiş lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında "kaya gibi sağlam" durduğunu belirtti.

Pervaiz, 15 Temmuz'un halk tarafından test edilip güvenildiği takdirde demokratik düzene hiçbir şeyin zarar veremeyeceği konusunda tüm dünyaya büyük örnek olduğunu vurguladı.

Pakistan'ın 15 Temmuz gecesi dahil daima Türkiye'nin yanında durduğunu dile getiren Pervaiz, Pakistan halkının Türkiye'nin ilerlemesinden daima onur duyduğunu söyledi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal