23.05.2020-14:43 (Son Güncelleme:19.04.2024-14:54)


1

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait PK 8303 sayılı Lahor - Karaçi uçuşunu gerçekleştiren bir yolcu uçağı dün Karaçi havalanının etrafındaki bir yerleşim alanına düştü. Düşen uçaktan sadece 2 kişi sağ kurtuldu. Yıkıntının altından sağ çıkan 2 kişiden biri Muhammed Zubair kaza anını "Sadece duman ve ateş görüyordum. Her yerden çığlık sesi geliyordu. Kimseyi göremiyordum ama çığlıklarını duyuyordum" ifadeleriyle anlattı.



2

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait PK 8303 sayılı Lahor - Karaçi uçuşunu gerçekleştiren bir yolcu uçağı, Karaçi Havaalanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. Düşen uçaktan sadece 2 kişi sağ kurtuldu.



3

"DUYDUĞUM TEK ŞEY ÇIĞLIKLARDI"

"DUYDUĞUM TEK ŞEY ÇIĞLIKLARDI"

İçerisinde 99'u yolcu 8'i mürettebat toplamda 107 kişinin olduğu uçak Karaçi Havaalanı yakınlarındaki yerleşim alanına düştü. Karaçi Belediye Başkanı, kazadan kurtulan olmadığını açıklamış fakat daha sonrasında 2 kişinin kurtulduğu bildirilmişti.



4

İçerisinde 99'u yolcu 8'i mürettebat toplamda 107 kişinin olduğu uçak Karaçi Havaalanı yakınlarındaki yerleşim alanına düştü. Karaçi Belediye Başkanı, kazadan kurtulan olmadığını açıklamış fakat daha sonrasında 2 kişinin kurtulduğu bildirilmişti. Yıkıntının altından sağ kurtulan 2 kişiden biri Muhammed Zubair oldu. Zubair pilotun birkaç defa inmeye çalıştığını fakat yere değdikten sonra uçağın yeniden havalandığını 10 dakika sonra da kazanın olduğunu belirtti. Zubair kaza dakikalarını "Sadece duman ve ateş görüyordum. Her yerden çığlık sesi geliyordu. Kimseyi göremiyordum ama çığlıklarını duyuyordum" sözleriyle anlattı.



5

Enkazdan ağırlı yaralı halde kurtarılan Panjub Bankası Başkanı Zafar Masud tedaviye alındı. Pakistan basınında yer alan haberde, uçağın pilotunun kuleye, “Doğrudan ilerliyoruz, motoru kaybettik” dediği bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR