Pakistan Başbakanı Han: Emmanuel Macron Haddini Aştı

Pakistan Başbakanı İmran Han, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam’a saldırarak islamofobiyi cesaretlendirmesine tepki gösterdi.

25.10.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-16:19) Pakistan Başbakanı Han: Emmanuel Macron Haddini Aştı

Pakistan Başbakanı İmran Han, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un söylemlerine yönelik bir basın açıklaması düzenledi.

Han, Twitter’dan yaptığı açıklamada, bir liderin ayırt edici özelliğinin insanları bölmekten ziyade bir araya getirmek olduğunun altını çizerek Macron'un Müslümanlar, beyaz ırkçılar veya Nazi ideologları olsun şiddet uygulayan teröristler yerine İslam’a saldırarak islamofobiyi cesaretlendirmesinin talihsiz bir gelişme olduğunu aktardı.

FRANSA KASTEN YAPTI

Han, Macron'un İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’i hedef alan çirkin karikatürlerin gösterilmesini teşvik ederek aralarında kendi vatandaşlarının da bulunduğu Müslümanları kasten kışkırtmayı hedeflediğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın İslam’a saldırarak Avrupa ve dünya genelinde milyonlarca Müslüman’ın duygularına saldırdığını ve onları incittiğini vurgulayan Han, daha fazla kutuplaşmanın dünyanın istediği ve ihtiyaç duyduğu en son durum dedi.

Han, 'cehaleti temel alan' kamu açıklamalarının daha çok nefrete, İslamofobi'ye ve aşırılıkçılığa meydan verilmesine sebep olacağını aktardı. 

MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLMALI

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Sirac-ül Hak da Macron'un açıklamalarını kınayarak Fransa'daki binalarda karikatürlerin gösterilmesine tartışmasız bir şekilde Müslüman liderlerce tepki verilmesi gerektiğini aktardı.

Hak, meselenin tartışılması için Müslüman devlet başkanlarıyla iletişim kurulması ve İslam İşbirliği Teşkilatının İİT acil bir şekilde toplantıya çağrılması, konunun küresel forumlarda dile getirilmesi ve Birleşmiş Milletlerin (BM) Hz. Muhammed'e yönelik 'küfürlerin' uluslararası hukuk kapsamında cezalandırılacağını ilan etmesinin Pakistan'ın ahlaki sorumluluğu olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal