Pakistan, Afganistan’a bomba yağdırdı: Çok sayıda sivil hayatını kaybetti!

Orta Doğu’da silahların ve savaşların denendiği toprak parçaları olan Afganistan-Pakistan’dan hava saldırısı haberleri geldi. 3'ü çocuk 5'i kadın toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı.

18.03.2024-13:07 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:18) Pakistan, Afganistan’a bomba yağdırdı: Çok sayıda sivil hayatını kaybetti!

ABD’nin ülkeyi terk etmesiyle birlikte Afganistan'da 20 yıl sonra ülke yönetimde bulunan Taliban’dan bir açıklama geldi. Pakistan'ın Afganistan'ın iki sınır bölgesine hava saldırısı düzenlediğini, saldırılarda 3'ü çocuk 5'i kadın toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

‘‘Pakistan Afganistan’ı suçlamamalı!’’

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ‘‘Saldırılar egemenlik ihlali. Afganistan İslam Emirliği, hiç kimsenin Afgan topraklarını kullanarak güvenliği tehlikeye atmasına izin vermiyor. Pakistan, kendi topraklarındaki kontrolsüzlük, kabiliyetsizlik ve sorunlar için Afganistan'ı suçlamamalı’’ şeklinde konuştu.

Pakistan karakoluna patlayıcı araç saldırısı!

Afganistan-Pakistan’dan hava saldırısı haberleri sonucu 3'ü çocuk 5'i kadın toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı.

Pakistan'ın hava saldırıları, son zamanlarda Pakistan'da meydana gelen güvenlik güçlerini hedef alan saldırılardan sonra gelmesi de dikkat çekti. 16 Mart Cumartesi günü Afganistan sınırına yakın bir bölgede askeri bir karakola patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiş ve en az Pakistanlı 7 güvenlik personeli ölmüştü.

Pakistan ve Taliban arasındaki gerilim!

Afganistan-Pakistan’dan hava saldırısı haberleri geldi. 3'ü çocuk 5'i kadın toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, askerlerin cenazesine katılmış ve misilleme sözü vermişti. Pakistan yönetimi, son dönemde arttığını söylediği saldırılardan Pakistan Talibanı'nı sorumlu tutuyor; örgütün saldırılar için Afganistan topraklarını kullandığını iddia ediyor. Afganistan ise, Pakistan'ın dile getirdiği bu iddiaları reddediyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal