Özgür Özel’e sert eleştiri yöneltmişti: MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız kimdir, hangi görevlerde bulundu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri sonrası Özel’e yönelik sert bir açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın hayatı merak edildi. Peki MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar…

12.04.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-11:31)

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in MHP lideri Devlet Bahçeli’ye verdiği yanıtla ilgili sert bir açıklamada bulunmuş ve Özel’e yönelik olarak, "Osmanlı Türk Devleti'nin manevi kurucusu Şeyh Edebali öğütünü hatırlatayım. İnsanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler" sözlerini kullanmıştı. Peki MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Feti Yıldız kimdir?

Feti Yıldız, milliyetçi bir siyasetçi olup 25 Mayıs 1953 tarihinde Yozgat'ın Devecipınar ilçesinde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamlamıştır. 1980 öncesinde Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Özgür Özel’e sert eleştiri yöneltmişti: MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız kimdir, hangi görevlerde bulundu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı olarak görev yapmıştır ve 18 Mart 2018 tarihi itibarıyla MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

27.Dönem İstanbul milletvekilidir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Üyesi'dir. Orta düzeyde Fransızca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Ayrıca, Taner Yıldız'ın kuzenidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal