Özel’den Hatay itirafı: Ya Mert Fırat ya Haluk Levent!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik eleştirilerin ardından gerçekleşen aday arayışı hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, Hatay için düşünülen adaylar arasında Haluk Levent ve Mert Fırat'ın da bulunduğunu itiraf etti.

01.03.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-09:54) Özel’den Hatay itirafı: Ya Mert Fırat ya Haluk Levent!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tv100 yayınında Hatay'da yaşanan adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Mert Fırat ve Haluk Levent ile yapılan görüşmelere dair detayları paylaştı. Özgür Özel, Hatay'da adaylık için düşünülen isimlerle yapılan görüşmelere dair şu ifadeleri kullandı: "Mert Fırat ile konuştuk, ankete koyalım mı dedik, istemedi. Haluk Levent de değerlendirdi 'olmaz' dedi." Hatay ilinde yaşanan adaylık sürecinde, CHP'nin potansiyel adaylarla yaptığı görüşmelerin bir parçası olarak değerlendirilen bu açıklamalar, partinin aday belirleme stratejisi hakkında önemli bilgiler içeriyor. Aday adaylarının ve potansiyel adayların görüşleri alınarak, partinin en uygun adayı belirleme amacı güdüldü.


Özgür Özel’in Haluk Levent açıklaması

‘Haluk Levent evet deseydi’ sözleriyle dikkatleri Haluk Levent sürecine çeken Özel, şu açıklamada bulundu:

“Haluk Levent 'evet' deseydi ankete konulurdu. Haluk Levent meselesini şöyle anlatayım; 60 parti meclis üyemize dedik ki 'Hatay kritik, kafa kafayayız, aday değiştiği takdirde birtakım destekler almamız söz konusu ama ankete koymadan kimseyi atamam, temas ettiğiniz, aklınıza yatan kişilerle görüşün. Onay veren olursa bana bildirin, WhatsApp'tan bana yazın.' dedim, 'Ben ankete koyacağım onları, 1 haftanız kaldı' dedim.

İki ayda bir yapılıyor ya parti meclisi, biz şu ana kadar 3 ayda 13 parti meclisi yaptık. O kadar demokratik bir kanalı işletmeye çalışıyorum. Bu arkadaşlardan kimi çok farklı isimler, mesela Mert Fırat dediler. Mert Fırat ile de konuştuk, 'Seni ankete koyalım mı?' diye sorduk. Çok tatlıdır Mert, Hataylı. Mert dedi ki 'Abi 30 günde 28 gün turnem var, ne anketi?' Haluk Bey de değerlendirmiş, 'Olmaz' demiş.

Resmi bir teklif götürmedik ama parti meclis üyemiz veya MYK olur alıp da bize söyleseydi ankete koyacaktık.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal