Özel kurumlarda çalışan öğretmenler nasıl uzmanlık ve başöğretmenlik başvurusu yapar? Öğretmenlerin uzmanlık ve başöğretmenlik başvuru işlemlerinin detayları

Özel eğitim kurumlarında çalışan ve uzmanlık ile başöğretmenlik başvuruları yapmak isteyen öğretmenler, başvuru işlemlerinin nasıl yapıldığını araştırıyor. Uzun süre öğretmenlik yapan kişiler, uzman ve başöğretmen unvanlarını almak için ne yapmaları gerektiğini öğrenmeye çalışıyor. Peki, özel kurumlarda çalışan öğretmenler nasıl uzmanlık ve başöğretmenlik başvurusu yapabilir? İşte merak edilen konunun detayları…

01.06.2022-23:24 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-23:24) Özel kurumlarda çalışan öğretmenler nasıl uzmanlık ve başöğretmenlik başvurusu yapar? Öğretmenlerin uzmanlık ve başöğretmenlik başvuru işlemlerinin detayları

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü kapsamında çalışan öğretmenler, uzun süre meslekte bulunduktan sonra uzmanlık ve başöğretmenlik unvanlarını nasıl alabileceklerini merak ediyor. Öğretmenler, internette sıklıkla araştırılan konuya ilişkin detayları öğrenmek istiyor.

Okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, özel eğitim okulları, çeşitli kurslar, özel öğretim kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, motorlu taşıt sürücüleri kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, sosyal etkinlik merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri gibi özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olabilmesi için bazı şartları karşılamaları gerekmektedir.

Uzman ve başöğretmenlik başvuruları

Başvuru şartları nedir?

Başöğretmen ve uzman unvanını almak isteyen öğretmenlerin, meslekte 10 yıl (3650 gün) çalışmış olmaları gerekmektedir. Meslekte gereken süreyi tamamlamamış öğretmenler başvuru yapamayacaktır.

Bakanlıklarda daha önceden öğretmen olarak çalışmış kişiler ve öğretmen kadrosunda çalışan ama MEBBİS’te kaydı olmayan öğretmenler ise bağlı oldukları il/ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru tarihi

Öğretmenlik Meslek Kanunu ışığında hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre, özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan kişilerin uzman ve başöğretmen unvanlarını alabilmeleri için 1- 10 Haziran 2022 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Öğretmenler, başvurularını “https://basvuru.meb.gov.tr/” internet adresi üzerinden yapacaklardır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal