04.07.2022-17:17 (Son Güncelleme:29.03.2023-13:51)


1

Kimdir?

Kimdir?

19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara’da doğan Özcan Deniz nereli sorusu çok merak edilen konulardan biri. Ankara'da doğan oyuncu aslen Ağrılı. Küçük yaşta ailesinin Aydın’a göç etmesinin ardından çocukluk ve gençlik dönemi Aydın’da geçmiş ünlü oyuncunun. Daha küçtü yaşta kendi kendine hikayeler yazan ve bunları arkadaşlarıyla birlikte sahneleyen Deniz, müziğe olan ilgisi ve yeteneğini de aynı yıllarda fark etti. 1985 yılında Aydın’da tanınan bir orkestra solisti haline gelen Özcan Deniz, İzmir ve Antalya gibi farklı şehirlerde sahne almaya başladı. Aydın’da düzenlenen bir ses yarışmasında birinci olunca İstanbul’a gelme planları yapmaya başladı. 1988 yılında İstanbul’a gelen Deniz, bir senenin ardından Almanya’ya giderek müzik çalışmalarına orada devam etti. Münih’te keşfedilen Özcan Deniz, ilk albümünü 1992 yılında yaptı. Bir sene sonra ikinci albümü Meleğim’i çıkardığında müzik dünyasında tanınmaya başladı. Albümleri sebebiyle çıktığı televizyon programlarında fark edilerek sinema dünyasına adım attı. 1994 yılında ilk sinema filmi olan Ona Sevdiğimi Söyle’de rol aldı. Sinema ve müzik kariyeri bir arada devam ederken sayısız şarkıya imza attı ve filmlerde rol almaya devam etti. 2002 yılına gelindiğinde Türk televizyonlarının efsane dizisi Asmalı Konak ile oyunculukta da zirveye ulaştı. Ardından gelen birçok dizi ve film başarısını katladı. Yönetmenlik ve senaristlik koltuğuna da oturmaya başlayan Özcan Deniz, O Şimdi Asker, Neredesin Firuze, Keloğlan Kara Prense Karşı, Ya Sonra gibi filmlerle sinemaseverleri buluşturdu. Ardından gelen Evim Sensin, Su ve Ateş gibi filmler de beyaz perdede başarıyı yakaladı.



2

Filmleri ve dizileri

Filmleri ve dizileri

Ona Sevdiğimi Söyle, Yer Çekimli Aşklar, Kolay Para, O Şimdi Asker, Asmalı Konak: Hayat, Neredesin Firuze, Keloğlan Kara Prens'e Karşı, Sarıkamış Beyaz Hüzün, Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı, Akşamdan Kalma, Ya Sonra, Araf, Evim Sensin, Su ve Ateş, Sevimli Tehlikeli, Her Şey Aşktan, İkinci Şans, Öteki Taraf Yalan, Aşkın Dağlarda Gezer, Asmalı Konak, Haziran Gecesi, Kader, Aşk Yakar, Samanyolu, Bir Zamanlar Osmanlı, Karagül, Kaderimin Yazıldığı Gün, İstanbullu Gelin, Seni Çok Bekledim, Masum ve Güzel



3

İnternethaber.com'da yer alan habere göre; Geçtiğimiz aylarda Samar Dadgar ile evlenen Özcan Deniz, yeni taşındığı Sarıyerde'ki villasında ev sahibi kavga etti. İddiaya göre, ev sahibi ile arasında anlaşmazlık yaşayan Özcan, "seni silahla vurcağım, ölümü hak ediyorsun" şeklinde tehdit edildi. Yaşanan tartışma sonrası ise ünlü sanatçının soluğu mahkemede aldığı belirtildi.



4

Asmalı Konak dizisi

Asmalı Konak dizisi

Efsane dizi Asmalı Konak'ta birlikte rol aldığı Nurgül Yeşilçay ile hala iyi bir dostluğu vardır.



5

Partneri Nurgül Yeşilçay

Partneri Nurgül Yeşilçay

Yıllar sonra Nurgül Yeşilçay ile İkinci Şans filminde tekrar partner olmuşlardır.



6

Partneri Aslı Enver

Partneri Aslı Enver

Ekranların sevilen dizisi İstanbullu Gelin'de Aslı Enver ile partnerliği çok beğenilmişti.



7

Oyunculuğa devam ediyor

Oyunculuğa devam ediyor

Hala beğenilen bir oyuncu olarak kariyerine devam etmektedir.



8

Müzik kariyerini geride bıraktı

Müzik kariyerini geride bıraktı

Özcan Deniz müzik kariyerini bırakıp tamamıyla sinemaya yönelmiş durumda. Özel hayatı ile son zamanlarda gündem olmaya başlayan ünlü oyuncu 2018 yılında evlendiği Feyza Aktan ile olaylı bir ayrılık yaşamıştı.



9

1 yıl evli kaldı

1 yıl evli kaldı

Özcan Deniz eşi kimdir sorusu da çok gündemde. Özcan Deniz bir yıl sonra boşanmıştır.



10

Olaylı boşandı

Olaylı boşandı

Yaşanan olaylı boşanmanın ardında adı kendinden 23 yaş küçük Samar Dadgar ile aşk yaşadığı ortaya çıkmıştı.



11

Samar Dadgar ile aşkı

Samar Dadgar ile aşkı

Özcan Deniz'in kendinden bir hayli küçük modacı Samar Dadgar ile aşk yaşaması ailede sorun yarattı. Feyza Aktan ile evliliği epey olaylı biten Deniz'in annesi oğlunun üzülmesini istemediği için bu aşka onay vermedi. Deniz'in yeni aşkı paylaşım yapınca anne evi terk etti. Oğlunun Feyza Aktan'la olaylı boşanma sonrası tekrar üzülmesini istemeyen annenin bu birliktelik için rızam yoktur dediğini Seren Serengil, Söylemezsem Olmaz yayınında söyledi.



12

Özcan Deniz'in davası sonrasında yaptığı açıklama

Özcan Deniz'in davası sonrasında yaptığı açıklama

Özcan Deniz, “Çocuğun yaşı küçük olduğu için doğal olarak hakime hanım olması gerektiği gibi hassas davrandı. Oğlum ile görüşme günlerim artırıldı. Oğlum üzerindeki haklarım biraz daha düzenlendi. Hala, oğlumun velayetiyle ilgili kararı daha okumadım açıkçası. Ya ben anlayamadım içeride çok kısa bir konuşma oldu ya da okuyunca daha iyi anlayacağım. Ne karar verildi bununla ilgili hala bir fikrim yok ama oğlumla ilgili görüşme günlerim artırıldı ve bu saatten sonra biraz daha oğlumla ilişkimiz bizim inisiyatifimiz ile olacak” şeklinde durumu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr