Ozan Kabak İngiliz Basınına Konuştu

Milli futbolcumuz Ozan Kabak, Liverpool'un internet sitesine röportaj verdi. Liverpool'da Virgil Van Dijk'in kendisinin gelişiminde yardımcı olduğunu vurguladı.

29.04.2021-14:20 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-14:34) Ozan Kabak İngiliz Basınına Konuştu

Her forveti analiz ederek maçlara hazırlandığını belirten Ozan, 'Bir savunmacı olarak, tehlikenin kokusunu almanız gerektiğini ve pozisyon öncesi yaşanacakları önceden görmeniz gerektiğini düşünüyorum. Tehlikenin nerede olduğunu tahmin etmelisin ve oraya gitmen gerekiyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum' dedi. İngiltere Premier Lig'de Liverpool forması giyen milli futbolcu, kariyerini ve İngiltere'de yaşadıklarını anlattı. 

'ADOPTASYON SÜRECİM ZOR OLMADI'

İngiliz basınına konuşan Ozan, 'Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Premier Lig beni olgunlaştırdı. Galatasaray 'da ve Liverpool'da çok fazla taraftar var ve onları mutlu etmeniz gerekiyor. Bu durum sizi çok çabuk olgunlaştırır bende de aynısı oldu. Bu yüzden Liverpool'daki adaptasyon sürecim zor olmadı'.

'LEİCESTER MAÇI TALİHSİZ OLDU'

'75. dakikaya kadar her şey yolunda gitti. Sonrasında talihsiz şeyler oldu. Ama bence futbolda ne olursa olsun olanları unutmalısın ve devam etmeli ve devam etmelisin. Geçmişi unutmalısın. Ben de aynen öyle yaptım. Anı unuttum ve bu oyundan sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ama dürüst olmak gerekirse, gerçekten çok üzüldüm. Ama takım arkadaşlarım, menajerim, herkes beni destekledi'.

'ZEKİ OLMAK ZORUNDASINIZ'

Karşılaşma esnasında nasıl bir savunma yaptığından bahseden Ozan Kabak, 'Bir savunmacı olarak, tehlikenin kokusunu almanız gerektiğini ve pozisyon öncesi yaşanacakları önceden görmeniz gerektiğini düşünüyorum. Tehlikenin nerede olduğunu tahmin etmelisin ve oraya gitmen gerekiyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum Zeki olmalısın. Ben de tam olarak bunu yapmaya çalışıyorum ama bu da deneyimle ilgili bence'.

'HER FORVETİ ANALİZ EDİYORUM'

'Maçtan önce her forvet oyuncusunu video analiziyle analiz ediyorum. Burada çalışan adamlardan videolarını soruyorum ve üzerinde çalışıyorum. Maçtan önce hangi ayağın daha güçlü olduğunu ve bu forvetin yeteneklerinin ne olduğunu biliyorum. Bana çok yardımcı oluyor çünkü o zaman sonraki hareketlerini tahmin etmek daha kolay'

'VİRGİL VAN DİJK BANA YARDIM EDİYOR'

'O bana futbol zihniyetimizle ilgili küçük ipuçları verdi," diye ekliyor. "Savunucuların birbirlerini daha iyi anladığını düşünüyorum ve nasıl oynadığımız veya ne yapmam gerektiğiyle ilgili bazı küçük ipuçları verdi. Oyunuma yardımcı oluyor'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal