24.01.2022-17:09 (Son Güncelleme:19.07.2022-14:01)


1

Kimdir?

Kimdir?

19 Mayıs 1975 yılında Almanya’da dünyaya gelen Ozan Güven’in gerçek adı Muharrem Ozan Güven’dir. 1981 yılında Türkiye’ye dönen başarılı oyuncu burada eğitim almaya başlar ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümü’nden mezun olur. Daha sonra İzmir Belediyesi Konservatuarında oyunculuk dersleri alan Güven, daha sonrasında tiyatrolarda çalıştı.



2

Eşi

Eşi

2005 yılında ise meslektaşı Türkan Derya ile evlenmiş daha sonra ise ayrılmıştı ve Ali Ateş Güven adında bir oğlu var.



3

Sevgilisiyle olan tatili zehir oldu

Sevgilisiyle olan tatili zehir oldu

Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’a şiddet uyguladığı iddiasıyla davalık olan Ozan Güven bir süredir ekranlardan uzaktaydı. Geçtiğimiz günlerde sevgilisiyle tatile Bodrum'a giden Güven kameraları fark edince çıkışarak "Kamerayı indir, adam gibi konuşalım!" dedi.



4

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümü’ü mezunudur. İzmir Belediyesi Konservatuarında oyunculuk eğitimi almıştır.



5

Rol aldığı yapımlar

Rol aldığı yapımlar

Ozan Güven denilince akla ilk olarak Cem Yılmaz filmleri gelir. Ancak başarılı oyuncu Cem Yılmaz ile tanışmadan önce de birçok başarılı işte yer almış, usta isimlerle karşılıklı oynamıştır. İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ile Kerem, Bir İstanbul Masalı, Canım Ailem, Koyu Kırmızı, Muhteşem Yüzyıl ve Fi gibi diziler bu işlere örnek olarak verilebilir.



6

Cem Yılmaz'ın favori oyuncusu

Cem Yılmaz'ın favori oyuncusu

Asıl adını yakın arkadaşı senarist ve yapımcı olan Cem Yılmaz’ın filmlerinde aldığı rollerle duyuran Güven, G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı, Arif V 216, Karakomik Filmler ve Pek Yakında filmlerinde oynadı.



7

Bir süredir ortalıkta görünmeyen usta oyuncunun yeni bir proje için çalışmalara başladığı belirtildi.



8

Oynadığı projede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Güven, yeni projesi için kadın rolüne gireceği iddia edildi.



9

Tiyatro oyunu olacağı belirtilen yeni işi için Ozan Güven'in çok sıkıçalıştığı belirtldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr