22.11.2019-10:28 (Son Güncelleme:27.04.2024-04:34)


1

Ataşehir'de bir kafeye düzenlenen beyaz madde operasyonunda polislere direnen Muhteşem Yüzyıl oyuncusu Adnan Koç, önce tutuklanmış sonra serbest bırakılmıştı. Adnan Koç, kardeşleri Ahmet Koç, Mehmet Hayri Koç, kuzeni Şeyhmus Koç ve arkadaşı Mehmet Pınarbaşı'nın yargılanmasına devam edildi.



2

Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan mütalaada, düzenlenen operasyonda karenin sahibi Sinan B.'den Adnan Koç'un para karşılığı bir miktar madde aldığı ve alışveriş esnasında polis ekiplerinin kafeye geldiği belirtildi.



3

Adnan Koç'un üzeri aranırken maddeye rastlandığı ve sanıkların polisler tarafından çıkarıldığı bunun üzerine Adnan Koç'un kardeşlerinin olay çıkardığı ifade edildi. Mehmet Koç, polis memurunun kimliğini çekip aldı.



4

O esnada Adnan Koç ve Ahmet Koç bir polis memurunun kafasına yumruk atmaya başladı. Polisin uyarılarını dinlemeyen sanıklar nedeniyle bir memur havaya iki el sıktı. Adnan ve Mehmet Koç, havaya sıkan polis memurunun üzerine koşmaya başladı ve elinde bulunan silahı aldı.



5

Ahmet Koç, silahı aldıktan sonra polisin kafasına kabzası ile vurdu ve daha sonra diğer polislere sıkmaya başladı. Ahmet Koç, Z.M adlı polisin üzerine sıkmaya çalıştı ancak silah ateş almadı.



6

Ahmet Koç'un yaptığı eylemlerin ardından iç polis memuru hafif bir şekilde yaralandı ancak hayati fonksiyonlarını etkileyecek kırıklar meydana geldi.



7

Mütalaada, sanıklar Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç'un birçok suçlamadan toplamda 97'şer yıldan 184'er yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.



8

Sanıklar Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı'nın ise, "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" ve "kamu görevlisine alenen hakaret" suçlarından 2'şer yıldan 8'er yıl 4'er aya kadar hapsi talep edildi.



9

Sanıkların avukatı söz hakkı alarak karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti avukata istediği süreyi vererek duruşmayı erteledi.



10

Polislerin avukatı 'Savcılık, olayın oluş şekli, elde edilmek istenen sonuç ve eylemleri doğru değerlendirmiştir. İstenilen ceza doğrudur. Mahkemeden hükümle birlikte sanıkların tutuklanmasına karar vermesini bekliyoruz ve talep edeceğiz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr