Oyun Harcamaları Yüzde 60 Arttı

Tüm dünyada salgın haline gelen Coronavirüs nedeniyle video oyunlarına harcanan tutar önceki yıllara göre önemli oranda yükseldi. Sadece geçen sene ile karşılaştırıldığında yüzde 60 artışın görüldüğü bu alanda en çok tercih edilen oyunlar PUBG, FIFA ve League of Legends (LoL) olarak kayıtlara geçti.

22.04.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-17:31) Oyun Harcamaları Yüzde 60 Arttı

Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) Başkanı Alper Afşin Özdemir, sadece ülkemizde değil yüm dünyada hızla büyüdüğünü belirtti.

Son olarak Coronavirüs (Kovid-19) salgının e-oyunların oynanış yüzdesini hızlı bir biçimde yukarı çıkardığını belirten Özdemir konuyla alakalı olarak, "Bunun da en temel sebebi bugün geçirdiğimiz süreçten ötürü bütün spor dallarının durdurduğunu görüyoruz.

Bu manada sosyal mesafe nedeniyle birçok branşın hayata geçirilemediğini görüyoruz. Bizi bundan pozitif olarak ayrıştıran konu var. Bilgisayar başında ve sosyal mesafeyi zaten gerektirmediği için bu sebeple e-spor ve online oyunlara olan ilgi artmış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

İlgi gören oyunlar hakkında da konuşan Özdemir, "Yeni çıkan oyunlardan özellikle beta sürecinde olan 'Valorant' ciddi anlamda ilgi görüyor. Bunların dışında Counter Strike, PES, Dota gibi oyunların yine kitleleri var. Oyunlarda en başı çeken FİFA, PUBG ile LoL oluyor" ifadelerini kullandı.

Verilere bakıldığında mart ayı itibariye Coronavirüs salgını döneminde video oyun endüstrisinde satışların türüne göre artışlar; dijital oyunlarda yüzde 52.9, fiziksel oyunlarda yüzde 82, konsol oyunlarda ise yüzde 155 yükseldi.

Ayrıca 9 Mart'tan itibaren video oyunlarına harcanan para bir önceki yıla göre ise yüzde 60 artış gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal