Oturduğunuz Yerden Adım Adım Adana Müzesi Turlamak İster Misiniz?

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Adana Müzesi de bunlardan biri.

11.05.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-13:38) Oturduğunuz Yerden Adım Adım Adana Müzesi Turlamak İster Misiniz?
1924 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski on müzesinden biri olan Adana Müzesi, şu sıralar coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı.

Prehistorik dönemden bugüne insanın yaşam serüveninin, dönemlere ait bilgi metinleri, görseller, diaromalar ve canlandırmalar yardımıyla anlatıldığı sekiz salonun bulunduğu müzeyi dijital olarak ziyaret edebiliyoruz.

Müzede, Hitit, Asur, Arkaik, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait heykeller, lahitler, steller, sunaklar ve büstler gibi taş eserler, cam, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış çeşitli kaplar, pişmiş toprak ve bronz kandil ve figürinler, silindir-damga mühürler, cam, bronz ve altın takılar ile diğer arkeolojik buluntular yer alıyor.

Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunda’ya ait taş heykel, Anadolu Hiyeroglif Yazıtlı Stel, Babil Steli, Adana İli Karataş İlçesi’nde denizden çıkarılan bronz Erkek Heykeli ile Roma dönemine ait mermer “Antropoid Lahit” ve “Akhilleus Lahti” müzedeki en dikkat çeken eserler arasında bulunuyor.

Bu eşsiz deneyime şahit olmak için tek yapmanız gereken https://sanalmuze.gov.tr/muzeler/ADANA_MUZESI/ linkine tıklamak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal