Otoyollarda hız sınırı 2022 : Araç sınıfı ve otomobile göre otoyol, otoban hız limitleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otomobile göre otoyol ve otoban hız limitleri hakkında açıklamalarda bulundu. Son 10 yılda yapılan hizmetleri, kaza oranlarında ki düşüşleri dile getiren Soylu, otoban ve otoyol hız limitlerini açıkladı. İşte ayrıntılar.

06.05.2022-21:27 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-21:27) Otoyollarda hız sınırı 2022 : Araç sınıfı ve otomobile göre otoyol, otoban hız limitleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarla gündemi salladı. Birçok konuya değinen Bakan sığınmacılar üzerinden yapılan Sessizistila filmi hakkında açıklamalar yapan Soylu konu hakkında şöyle dedi: 'sessizistila filmi bir edepsizliktir. Hükümeti hedef alan bir saldırıdır. Paylaşanları yüzde 54'ü bot hesap zaten' dedi. Otomobillere göre 2022 otoyol ve otoban hız sınırına da değinen Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı: 'Son 10 yılda kazalarda azalmalar yaşanmaktadır. Yüzde 61 oranında kazalarda ölüm oranında düşüklük gerçekleşti. Yüzde 37 oranla kazalar azaldı. Bizim açımızdan önemli bir süreçti' dedi.

otoyol ve otoban hız limiti

Otomobile göre 2022 otoyol ve otoban hız limiti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyol ve otoban hız limiti için şu açıklamaları ifade etti:

'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğumuzda bizlere 'devam edin' dedi. İçişleri Bakanı'nın hız limitlerini yüzde 20 arttırma yetkisi var. Standardımız karayollarının standardıdır. 1 Temmuz tarihinden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Bu konuyu Ulaştırma Bakanı ile de görüştük. Ulaştırma Bakanı da standartlarla ilgili yolları karşılayabilecekleri söylediler. Hız limitlerini biraz daha arttırıyoruz. Otoyol ve otobanlarda 120 artı idari yaptırım sınırı var, şuanda 132 km. Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar devam ediyor, 1 Temmuz tarihine kadar yetiştirmeye çalışacağız. 120 km'yi 140'a, idari yaptırım 154 km olacak. 154 km hız yapabileceklerdir. Ama bu demek değil ki 154 km hız yapsınlar.

Kuzey Marmara Otobanı, Ankara - Niğde otoyolu ve İstanbul- İzmir otoyolu. Bunların standartları kaldırabilecek seviyede. Diğerlerinde 10 km kullanıyoruz. Kendilerine ait 10 km opsiyonları var. Şanlıurfa'dan Edirne'ye kadar otoyolda kullanma imkanı olacaktır. Karayolları bazı yerlerde işaretlendirme yapıldı. Bölünmüş yollara da ayrı bir çözüm getiriyoruz. Giresun'dan girdiniz Ordu'dan çıktınız varsayalım. Bütünleştirmeyi, sürücü kafası karışmayacak. Standardizasyonu önümüzde ki günlerde sağlayacağız' açıklamalarında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal