Otomobil sahiplerine kötü haber geldi! Benzin ve motorine bir kez daha zam geldi

Otomobil sahipleri akaryakıt fiyatlarının takibini sürdürmeye devam ediyor. Gece yarısından itibaren geçerli olan fiyatların sonrasında benzin 25 lirayı geçti. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

28.05.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-09:29) Otomobil sahiplerine kötü haber geldi! Benzin ve motorine bir kez daha zam geldi

Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkisi olan brent petrolün piyasada yer alan durumu ve dolar kurundaki yükselişin ardından motorin ve benzin fiyatları adına son dakika gelişmeleri yakından takip edilmektedir. Brent petrol fiyatlarındaki yükselişin sonrasında akaryakıt fiyatlarına bir kez daha çifte zam geldi. 

Benzinin litresi 25 lirayı geçti 

Söz konusu benzine 70 kuruş, motorine de 1 lira zam geldi. Akaryakıt fiyatlarına gelen son zamların sonrasında ise İstanbul'da benzinin litresi 25.01 liraya, motorinin litresi ise 24.45 liraya kadar yükseldi. 

Peki akaryakıt fiyatlarını nasıl hesaplarız? 

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içerisine dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplanmanın ardından dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal