Yerli Otomobile Büyük İlgi! Fotoğrafları Paylaşılacak

Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş "Doğuştan elektrikli, fikri ve sınai mülkiyet hakları bütünüyle Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu'na ait, C segmentinde bir SUV olan aracımızın ön gösterim aracı yalnızca bir maket değil gerçek boyutlarında ve yürüyen bir araç olacak" dedi.

23.08.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-13:23) Yerli Otomobile Büyük İlgi! Fotoğrafları Paylaşılacak

Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, yerli aracın prototipinin gerçek boyutlarında yürüyen bir araç olacağını söyleyerek, "Pazara çıkmamıza 2 seneden biraz daha fazla zaman olmasına karşın yüzlerce yurttaşımız ön ödeme yapıp araca ilk ulaşanlardan olma arzusunu iletiyor." dedi.

Karakaş, AA muhabirine, Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde gelinen son durum ile alakalı Almanya'nın başkenti Berlin'de değerlendirmeler yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla 5 Ağustos'ta yapılan TOGG Yönetim Kurulu Toplantısı'nda sene sonunda ön gösterimi yapılacak prototipin 1/4 ölçekli modelini yönetim kurulu başkanı ve üyelerine gösterdiklerini hatırlatan Karakaş, ön gösterim aracını aralık ayında tanıtacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLARI ARALIK AYINDAN İTİBAREN PAYLAŞILACAK

Karakaş, "Doğuştan elektrikli, fikri ve sınai mülkiyet hakları bütünüyle Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu'na ait, C segmentinde bir SUV olan aracımızın ön gösterim aracı yalnızca bir maket değil gerçek boyutlarında ve yürüyen bir araç olacak. Aracın fotoğrafları da aralık ayından itibaren paylaşılabilir duruma gelecek." diye konuştu.

Turkiye'de elektrikli araçların motor güçlerine göre 3 farklı vergi dilimi içerisinde değerlendirildiğini söyleyen Karakaş, bunların yüzde 3 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olan 85 kilovatı geçmeyenler, ÖTV oranı yüzde 7 olan 85-120 kilovat arasındakiler ve yüzde 15 ÖTV oranıyla vergilendirilen 120 kilovatın üstündeki araçlar olduğunu söyledi.

Karakaş, yerli araçta her kategori için bir güç seçeneği sunacaklarını söyleyerek, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın daha önce söylediği gibi tek dolumla 500 kilometre yol alabilecek kapasitede bir seçeneğimiz de olacak." dedi.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal